Koren ugostio učiteljicu Senku Pintarić i kuglačicu Željku Orehovec

13:03h
0
Željka i Senka u društvu Korena i Pala // foto: Ivan Brkić

Radi ostvarenja velikih uspjeha župan Darko Koren u četvrtak je u prostorijama Županije primio učiteljicu Senku Pintarić i kuglačicu Željku Orehovec. Senka Pintarić dobitnica je nagrade „Ivan Filipović“, koja se dodjeljuje za najznačajnija ostvarenja u prosvjetno-pedagoškom radu i najviše je priznanje u odgojno-obrazovnoj djelatnosti na području Republike Hrvatske, dok je Željka Orehovec osvojila dvije brončane medalje na 3. svjetskom prvenstvu u kuglanju u austrijskom Ritzingu.

– Uvijek nam je drago kada možemo ugostiti ovako uspješne osobe, a pogotovo ako one dolaze iz različitih segmenata društva. Željka je već nekoliko godina naš redoviti gost, a isto tako i prezentator županije i Koprivnice u Europi i svijetu i to dovoljno govori o njoj, dok je s druge strane Senka osvojila najvrijedniju nagradu koju je u prosvijeti mogla osvojiti, tzv. „Učiteljski Oscar“, što je isto tako jasan znak koliko je ona uspješna u svojem području – ukratko je rekao Koren.

Nekoliko rečenica o svojim uspjesima rekle su i nagrađene gošće.

– Iznimno mi je drago da sam dobila najveću državnu nagradu što se tiče prosvjete. Moji su učenici redovito visoko rangirani na državnim natjecanjima, a kasnije su i uspješni studenti i to je ono što mene najviše veseli – kazala je Senka Pintarić.

Zadovoljstvo osvojenim medaljama iskazala je i Željka Orehovec te naglasila kako ju je osim medalja razveselio i dobra nastup ostalih kuglačica.

– Uz moje dvije medalje, na Svjetskom prvenstvu osvojene su još tri medalje, tako da je Hrvatska bila proglašena najuspješnijom nacijom, što me je jako razveselilo. Što se tiče mog nastupa, dan prije polufinala sam saznala da već imam medalju tako da sam opušteno ušla u polufinalnu borbu i to mi se nažalost obilo o glavu. Sve u svemu, zadovoljna sam svojim rezultatima i vjerujem da ću ovako nastaviti i na budućim natjecanjima – izjavila je Željka.

Čestitke Senki i Željki uputili su i zamjenik župana Ivan Pal te pročelnik Mladen Antolić koji su isto tako prisustvovali ovom prijemu.