13.5 C
Koprivnica
Petak, 24. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Prijem za najbolje

Koren ugostio uspješne ribiče Leona i Lanu, Petak naglasio: Redovito nižemo uspjehe, ali broj članova nam je u laganom padu
K

Inače, ribolov je godinama najpopularniji sport u županiji što se tiče brojnosti članova. Lani ih je bilo 3017, što je povećanje u odnosu na 2019. godinu.

Ne propustite

Podravski ribiči Leon Međimurec i Lana Picer, nedavno su u Mađarskoj sudjelovali na Svjetskom prvenstvu u ribolovu, gdje su postigli zavidne rezultate. Točnije, Leon, inače član ŠRK Karas iz Kuzminca, postao je ekipni svjetski prvak do 25 godina, dok je Lana, članica ŠRK Štuka Torčec, bila ekipno četvrta u kategoriji U-15. Pecali su u disciplini lov ribe udicom na plovak.

S obzirom na ove sjajne rezultate, jutros ih je ugostio župan Darko Koren te u društvu najbližih suradnika i prigodno nagradio. Kako je rekao, ribolov je dominantan sport u našoj županiji i to se vidi po brojnim uspjesima, odnosno priznanjima. Preduvjet za to su i brojne vode stajačice na području naše županije te rijeka Drava.

Foto: Ivan Balija
Leon Međimurec //Foto: Ivan Balija

– Često puta ni ne znamo tko posjeduje kakve sposobnosti, odnosno talente, koji su preduvjet za razne uspjehe i uvijek nam je drago kada takve, uglavnom sportaše, možemo ugostiti. Ostvarili ste iznimne rezultate na ponos svih nas, ali doprinijeli ste i promociji naše županije i na tome vam čestitam – rekao je Koren uz dodatak kako imaju odličnu suradnju s ribičima već godinama.

Međimurec već bio proglašen za najboljeg sportaša županije

Nagrađenima je s nekoliko rečenica zahvalio i u ime svih sportaša čestitao Stanislav Lovković, predsjednik županijske Zajednice sportova.

Leon je stari znanac. Još u mladosti je dobivao priznanja na godišnjim svečanostima na kojima okupljamo najbolje županijske sportaše, a Lana je nešto mlađa, ali sigurni smo da će krenuti tim putem. Dostojno ste na svjetskoj razini prezentirali naš sport i na tome vam zahvaljujem – kratak je bio Lovković.

Foto: Ivan Balija
Lana Picer // Foto: Ivan Balija

Glavni akteri ovog okupljanja, Međimurec i Picer, nisu bili od riječi, bolje se snalaze sa štapovima i ostalom, prilično skupom, ribičkom opremom, no u njihovo ime nazočnima se obratio predsjednik županijskog Športsko ribolovnog saveza, Ivan Petak. Kaže da u ribičiji postoji mnogo disciplina, no kako je udica na plovak kraljica njihovog sporta.

– Naš ponos je velik. Redovito na svim natjecanjima nižemo uspjehe i to od najmlađih kategorija. Ovo je samo nastavak tog niza i potvrda našeg dobrog rada. Pritom treba zahvaliti roditeljima, jer od njih sve kreće, oni su najvažnija karika u tom procesu – naglasio je.

Cijena članarine za ribiče skočila za 100 kuna

Inače, ribolov je godinama najpopularniji sport u županiji što se tiče brojnosti članova. Lani ih je bilo 3017, što je povećanje u odnosu na 2019. godinu.

Foto: Ivan Balija
Ivan Petak // Foto: Ivan Balija

– Međutim, mislim da ćemo ove godine biti u laganom padu, iako službenih brojki još uvijek nema. Razloge možemo tražiti u pandemiji, ali i činjenici da je povećana cijena članarine. Godišnja je iznosila 550 kuna, sada je 650 kuna. Razlog? Tvrde da je cijena ribe koja se poribljava drastično skočila – istaknuo je Petak i dodao da unatoč tome nema straha za ovaj sport.

Na kraju dodajmo kako se Svjetsko prvenstvo sljedeće godine održava u Sloveniji, gdje možemo očekivati nove medalje naših ribičkih pulena.

Foto: Ivan Balija
Stanislav Lovković // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Darko Koren // Foto: Ivan Balija

 

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

SUNČEKO

Elegantna brineta u sjajnoj kombinaciji šik balonera u bež boji i martensicama

Ovih dana mnoge su dame iz ormara izvadile omiljeni ženski komad za prijelazno razdoblje - baloner. Baloneri su nepogrešivi,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti