12.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
oprečna mišljenja

Koren uzvraća SDP-ovcima: Gospođa Sinjeri je sad stručnjak za vodovod i kanalizaciju, nije mjerodavna pričati o bolnici, u njeno vrijeme gubici su rasli za 25 milijuna kuna
K

Izrazio je čuđenje da je SDP sada protiv toga da država preuzme osnivačka prava bolnice. Što se tiče nagađanja da će Koprivničko-križevačku županiju razdijeliti u dvije izborne jedinice, kaže da su to priče

Ne propustite

Jučer je održana konferencija za medije Županijskog ogranka SDP-a na kojoj su Tomislav Golubić i Sandra Sinjeri zatražili odgovore od župana Darka Korena po pitanju prebacivanja osnivačkih prava bolnice sa županije na državu i o zakonu o izbornim jedinicama.

Prozvali su župana Korena zašto nije reagirao zbog prijenosa osnivačkih prava bolnice sa županije na državu te što to znači za županiju i samu bolnicu. Sada je župan Koren odgovorio da nisu u pravu, jer je o tome govorio na izvršnom odboru zajednice županija gdje je potpredsjednik. Istaknuo je da nema potrebe za polemiziranjem.

– Smatram da je pitanje problema u zdravstvu jedno sistemsko pitanje, koje se sigurno neće riješiti time da država preuzme osnivačka prava bolnica. Zbog toga što je to sistemsko pitanje prvenstveno vezano uz financiranje tog sustava. Kada bi se financiranje provodilo na drugačiji način onda ne bi bilo toliko bitno tko je u upravnom vijeću bolnice, tko njome upravlja, jesu li osnivačka prava na državi ili županiji. To je moje osobno mišljenje – poručio je Koren.

Također je izrazio čuđenje da je SDP sada protiv toga da država preuzme osnivačka prava.

– Upravo je 2014. godine SDP-ova Milanovićeva vlada o tome odlučivala pa je osnivačka prava preuzela država kroz sanacijske programe i gospođa Sinjeri je bila ta sanacijska upraviteljica bolnice. Sjećamo se tih velebnih njenih uspjeha kada su gubici bolnice narasli s 40 na 65 milijun kuna. Nisam baš siguran da je ona mjerodavna da o tome može raspravljati, tim više što svjedočimo da je sada stručnjak za vodovod, kanalizaciju, onda je bila za bolnički sustav. Ti njihovi stavovi meni nisu na mjestu i možda ih ni ne treba detaljnije komentirati – ističe Koren.

Sazivaju konferencije tek toliko da pričaju o nečemu

Što se tiče pitanja izbornih jedinica i nagađanja da će Koprivničko-križevačku županiju razdijeliti u dvije izborne jedinice kaže da su to priče.

– Postoji nekoliko verzija, a jedna je da se ide u neku light varijantu izmjena postojećih, da ostanu te izborne jedinice u sastavu kakvom jesu, a da se kroz broj saborskih zastupnika postigne taj cilj da sve izborne jedinice biraju, odnosno da glas vrijedi jednako za svakog zastupnika. Druga je varijanta tih famoznih prekrajanja izbornih jedinica, ali i županija. Ja načelno mogu biti protiv, ali ne vidim da bi to nešto promijenilo. I prema postojećem zakonu postoje izborne jedinice u kojima je više županija i prema postojećem zakonu neke županije su u dvije izborne jedinice – rekao je Koren.

Potom je uputio kritike da SDP saziva konferencije tek toliko da se o nečemu priča.

– U suštini raspravljamo o nekoj temi samo da raspravljamo. Moramo sazvati konferenciju da o nečemu pričamo pa idemo onda o izbornim jedinicama, ajmo o Korenu koji valjda o tome odlučuju i ajmo se malo baviti time. Osobno sam mišljenja da u svakoj utakmici pravila igre vrijede za sve isto. Bez obzira kakav će biti novi zakon, ako ja odlučim da ću biti u saboru, bit ću u saboru bez obzira na to kako će izgledati izborne jedinice. Špekulirati o tome dok to još nije definirano i dok se doista ne zna kako će to izgledati je bespredmetno. Malo su uranili s konferencijom za možda mjesec dana – zaključio je Koren.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

vrhunske izvedbe

FOTO Muzej Grada Đurđevca ispunili mladi željni klasične glazbe, nastupio je Zagrebački puhački trio

Zagrebački puhački trio nastupio je u Muzeju grada Đurđevca pred mnogobrojnom publikom. Trio je izveo skladbe hrvatskih i inozemnih skladatelja,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti