Korenov obračun s ministrima: Za Ostojića sam otpočetka govorio da je blefer i nekompetentna osoba

12:36h
0
Darko Koren, koprivničko-križevački župan // Foto: Koprivnica.net

Koprivničko-križevački župan Darko Koren u srijedu je na kavi s novinarima govorio o aktualnim županijskim temama, ali nije zaobišao ni ministre, kojima je posvetio dobar dio svog izlaganja.

– Imali smo prilike pročitati da su upitni projekti i obećanja koje je bivši ministar zdravlja Rajko Ostojić davao prilikom svojih desanta u Koprivnicu. Obećavao je izgradnju nove pedijatrije i uređaj za magnetsku rezonanciju, ali mislim da od toga nema ništa. Ponovno ću pokrenuti tu temu s novim ministrom Vargom – najavio je Darko Koren.

Smatra da je bilo krajnje neozbiljno davati obećanja koja nisu ispunjena.

– To dovoljno govori o njima, i o Vladi. Pogledajte sektor prosvjete, u kojem je bivši ministar Jovanović radio krajnje neodgovorno i loše. Za nama su ostali njegovi repovi, smijenio je ravnatelja Srednje škole Koprivnica gospodina Saboleka i još 13 drugih ravnatelja u Hrvatskoj, a to je ostavilo vrlo velike pravne repeskusije. Neki od njih dobili su već i drugostupanjska sudska rješenja i pokreću tužbe protiv države, od kojih niti jedna nije manja od milijun kuna. Pitam vas tko će to platiti?

Jovanović je kao bivši ministar prešao u saborske klupe.

– Kažu da će biti pojačanje u Saboru. Može biti samo pojačanje u kilaži, i ako budu možda dizali utege. Njegov rad i odluke u ministarstvu bili su katastrofalni, a za Ostojića sam otpočetka tvrdio da je blefer, pozer i nekompetentna osoba. A kad sam čuo da je novi ministar rekao da će hrvatske bolnice za pet godina biti najbolje u Europi, smučilo mi se.

Otkrio je Koren kako je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina njemu i gradonačelniku Križevaca onemogućio nazočnost na predavanju na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, gdje je gostovao pred dva dana.

– Smiješno je i djetinjasto kako je on to opravdao. Rekao je da je razlog taj što 3. veljače nisam bio na radnom sastanku kojeg je on imao u Gradu Koprivnici. Tog dana bio sam na sjednici Izvršnog odbora Zajednice županija kao predlagač tri točke, a na tom sastanku u Gradu bio je moj zajmjenik Darko Sobota.

Župan Koren kritizirao je i rad Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUDI).

– To je katastrofa od institucije i najveća končica razvoja hrvatskog gospodarstva – rekao je Koren.