Korisnici Doma za starije i nemoćne osobe i župan Darko Koren počeli se dopisivati

10:20h
0
koren

090612-koren-mSukob između korisnika Doma za starije i nemoćne osobe i župana Darka Korena preselio se s verbalne razine i ulice na papir. Prvo je „Vijeće starih Doma” Korenu poslalo pismo u kojem stoji da su korisnici vrlo zabrinuti zbog inicijative da se smijeni njihov ravnatelj Darko Ledinski te da se protive takvom potezu. Još jednom su ga pozvali na razgovor u Dom, no on im je poručio da je njegov stav o smjeni Ledinskog nepromjenjiv jer više nema njegovo povjerenje. Također, za probleme između Doma i Županije optužio je SDP.

„ Vaše osjećaje isprovocirali su grubo oni koji vas koriste u svojim političkim aktivnostima, a to je politička stranka SDP, čija ste vi zapravo, u ovim „događanjima naroda”, savršena dekoracija”.

Župan je odbio i tvrdnje Ledinskog da nije želio razgovarati sa korisnicima Doma. U pismu stoji da je dožupan Ivan Pal od 3. Lipnja pokušavao dogovoriti sastanak s pet ili šest predstavnika korisnika Doma …

„… a ne da ja dođem među 200 uznemirenih ljudi i u toj atmosferi s vama razgovaram. Složit ćete se da u takvoj vrsti sastanaka ne možete ništa dogovoriti. Vi sastanak kod mene niste prihvatili, a gospođa Vrhovec mi je rekla, kad je tijekom one lijepe priredbe pred zgradom Županije došla u moj ured, da joj nitko nije niti prenio moj poziv”

Koren se u pismu osvrnuo i na ulogu ravnatelja. Po njemu, ona nije presudna za kvalitetu života u Domu, što se vidjelo posljednjih pet mjeseci tijekom kojih Ledinskog često nije bilo na poslu. Istovremeno se nepravedno omalovažava uloga Županije kao vlasnika Doma, iako je važnija od ravnateljeve.

„može ravnatelj biti najbolji menadžer na svijetu, ako nema te podrške, sva njegova aktivnost može se svesti na maškare, pjesmice, kola, festivalčiće. Za vašu hranu, krevete, one koji o vama brinu, zdravstvenu uslugu, sav standard koji imate, važan je netko drugi. Želim vam dakle reći da vi brinite o tome kako da za što povoljniju cijenu imate što bolju uslugu, a ja ću sa svojim suradnicima brinuti kako da sve to ostvarimo. Nemojte vi brinuti o poslovnoj politici Doma ili o strateškim odlukama, u koju spada i izbor ravnatelja.” – napisao je Koren.

Darko Ledinski će do polovice srpnja, kada mu istiće mandat, ostati ravnatelj Doma, a njegovo Upravno vijeće će odlučit koji od četiri prijavljena kandidata preuzima tu dužnost.

Odbijanje korisnika Doma da s njim razgovaraju za Korena je pritisak kojim se Ledinskog želi na nekorektan i nezakonit način staviti u povlašteni položaj u odnosu na ostala tri kandidata za mjesto ravnatelja. Za svoj stav o njemu rekao je da je isključivo njegov te da nikoga ni na što ne obavezuje.

„Ja sam u tog čovjeka izgubio povjerenje i to je moj osjećaj kojeg mi nitko ne može promijeniti. Želim vam još reći da se on, svojom kandidaturom za župana, zapravo odlučio da ne želi više biti ravnatelj i da mu ustanova nije na prvom mjestu. Ne vjerujem da biste vi, da je kojim slučajem postao župan, prosvjedovali i tražili da ostane ravnatelj.

Ako ne bude iznenađenja, nastavak sage o smjeni ravnatelja Darka Ledinskog je u ponedjeljak, za kada je najavljen sastanak članova Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe.