Odgoda manifestacije

Korona se razbuktala, Ljeto na Zrinskom je ‘otišlo’, Jakšić: Bolje spriječiti nego liječiti, ne želimo se kockati zdravljem sugrađana

Na kraju je najavio da se nada da će Ljeta na Zrinskom biti ove godine, no ako neće, bit će ga iduće godine.

17:00h
0
Foto: Ljeto na Zrinskom

Kao što smo jučer izvijestili, početak Ljeta na Zrinskom ove godine trebao je biti obilježen koncertom Jelene Rozge, a dan kasnije skupina Simply Brass i Matija Dedić Trio, no sve je odgođeno do daljnjega zbog ponovnog razbuktavanja koronavirusa u Hrvatskoj.

Broj zaraženih raste iz dana u dan, a koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je kako se nisu željeli kockati zdravljem građana.

– Odluka koju smo donijeli sigurno nije laka niti ugodna jer se svi veselimo prilici da se vidimo, družimo, zabavimo. No, naša slobodna procjena, nakon konzultacije sa stručnim ljudima i praćenja svega što se događa u državi, jest da je bolje neke stvari spriječiti nego liječiti – izjavio je Jakšić.

Mišel Jakšić // Foto: Sanjin Bojić

Kritizirao je Stožer civilne zaštite koji se, po njegovom mišljenju, pogubio.

– Ono što ovih dana gledamo u Hrvatskoj pokazuje da je Nacionalni krizni stožer, koji sam i sam hvalio nekoliko puta, apsolutno izgubio kompas. Prebacili su se u predizborni mod i gledamo kako nam se stožer raspada pred kamerama i pod reflektorima. Danas nitko više sa sigurnošću ne zna koliko je novozaraženih, koliko testiranih, koliko se testira… Sigurno je da se mi u Koprivnici nismo spremni kockati sa zdravljem naših sugrađana jer je jasno da svako veće okupljanje nosi svoje rizike – smatra gradonačelnik.

Najavio je da nas sve čeka još borbe s koronavirusom i da se zbog izbora sve prebrzo opustilo.

– Tome ne pomaže ni što imamo premijera za kojega očito ne vrijede pravila o samoizolaciji kao za sve ostale. Žene ne mogu imati pratnju na porodu jer je to jako rizično, a nije jako rizično ako imamo premijera u kampanji koji svjesno izbjegava samoizolaciju – razočaran je Jakšić.

Na kraju je najavio da se nada da će Ljeta na Zrinskom biti ove godine, no ako neće, bit će ga iduće godine.

čitam...