zabrana posjeta

Korona u očaj bacila roditelje bolesne djece: Dijete ti je u bolnici, a ti ga ne vidiš, ne čuješ…

Dva puta po tri tjedna Petra je tijekom korone bila odvojena od svoje Laure, palčice koja je prošle godine rođena sa srčanom manom.

09:39h
0

Cilj je ukazati kako je psihičko zdravlje jednako važno kao i otklananje zdravstvenog problema.

Pandemija u očaj baca roditelje čija su djeca vezana uz bolničko liječenje. Odvojila ih je korona u trenutku kada im je zagrljaj najpotrebniji.

Posjete su zabranjene. Slično je i s trudnicama jer muževi ne smiju na porode. Udruga Roda zato je pokrenula peticiju u kojoj traže promjene kako bi roditeljima taj traumatični dio bio puno lakši, piše rtl.hr

Dva puta po tri tjedna Petra je tijekom korone bila odvojena od svoje Laure, palčice koja je prošle godine rođena sa srčanom manom.

– To je bilo grozno. Evo recimo sad kad je došla doma prvih tjedan dana uopće nije htjela zaspat sama, morala sam biti skroz pored nje i otvarala bi jedno oko samo da se uvjeri da sam pored nje – rekla je majka Petra Čalić.

U prvom valu korone Petra je bila svjesna da je to tako moralo biti, ali sada kad s virusom moramo živjeti, ne vidi razloga za takvu odluku.

Osjećaj da ti je dijete u bolnici, da je hospitalizirano, a da ti ga ne vidiš, da ga ne čuješ., da ne osjetiš njegov miris – izjavila je kroz suze Petra.

Slično je i s rodiljama kojima je pratnja na porodu zabranjena.

Krešimir je sa suprugom bio na svim pretragama do sada, pa mu je bitno da uz nju bude i za osam dana kad treba stići sin.

– Htjeli bi da budemo zajedno, radit ćemo na tome da budemo zajedno, ne mogu zamisliti da žena rodi i sad postoji to malo dijete i žena i da ne mogu doći do njih tako da čekanje tih tri dana mi je apsolutno suludo – poručio je Krešimir Končić, budući otac.

Udruga Roda zato pokreće peticiju. Cilj je ukazati kako je psihičko zdravlje jednako važno kao i otklananje zdravstvenog problema, a da odvajanje djeteta šteti psihičkom zdravlju.

čitam...