NOVE INFORMACIJE

KORONA U ŽUPANIJI Potvrđeno je! Imamo jednu osobu pozitivnu na Covid-19

Riječ je o osobi s koprivničkog područja, kontaktu ranije pozitivne osobe izvan Koprivničko-križevačke županije.

12:54h
0
Ilustracija
Ilustracija

U posljednja 24 sata testirana su 42 uzoraka, a potvrđeno jedno novo oboljenje COVID-19 infekcijom, javljaju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su u posljednja 24 sata testirana 42 uzorka izuzeta iz opće populacije te kako je potvrđeno jedno novo oboljenje koronavirusom. Riječ je o osobi s koprivničkog područja, kontaktu ranije pozitivne osobe izvan Koprivničko-križevačke županije.

Osoba je nakon epidemiološke obrade upućena na liječenje u kućnu samoizolaciju. Od početka epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom na području županije je ukupno zabilježeno 100 slučajeva oboljenja, a pod mjerom samoizolacije je trenutno pet osoba.

Kako bi zdravstveno i epidemiološko stanje ostalo stabilno, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na stanovnike da se i dalje odgovorno ponašaju i pridržavaju uputa HZJZ-a i odluka Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih mjera zdravstvene zaštite uz primjenu socijalne distance, higijenskog standarda i dezinfekcije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

čitam...