NOVE INFORMACIJE

[KORONA U ŽUPANIJI] Treći dan zaredom nema novozaraženih, oporavila se jedna osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije putem priopćenja se osvrnuo na trenutnu situaciju vezanu uz koronavirus na području županije.

13:13h
0
Corona Virus ilustracija
Foto: Ilustracija / twenty20

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije osvrnuo se putem priopćenja na trenutnu situaciju vezanu uz koronavirus na području županije.

U protekla 24 sata nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19. Protekom potrebnog roka te nakon ponovnog negativnog epidemiološkog nalaza, potvrđen je jedan slučaj izlječenja od koronavirusa pa je na području županije trenutno pet aktivnih slučajeva pozitiviteta bolesti COVID-19, stoji u priopćenju.

Od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 oboljenja koronavirusom, a u samoizolaciji je trenutno 21 osoba, od čega je 16 osoba bliskih kontakata ranije pozitivnih osoba dok je preostalih pet osoba u samoizolaciji nakon povratka iz stranih zemalja.

Stožer poziva sve stanovnike da se i dalje odgovorno ponašaju i pridržavaju odluka Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih te najnovijih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na sprječavanje  zaraze  COVID-19  tijekom  održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija te da primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW