Informacije iz stožera

KORONAVIRUS Na području županije testirano 40 uzoraka, stigli su i rezultati

Upozorili su i na važnost pridržavanja mjera i preporuka.

13:28h
0
Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

Nema novih slučajeva koronavirusa u Koprivničko-križevačkoj županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke obavještava javnost kako na području županije nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19 te kako je zdravstveno i epidemiološko stanje stabilno. Svih 40 testiranih uzoraka iz opće populacije u posljednja 24 sata je negativno.

Na području županije trenutno je samo jedan aktivan slučaj pozitiviteta na koronavirus, a od početka epidemije bolesti COVID-19 ukupno je zabilježeno 100 slučajeva oboljenja. Pod mjerom samoizolacije je trenutno pet osoba, bliskih kontakata ranije pozitivnih osoba – naveli su iz Stožera.

Upozorili su i na važnost pridržavanja mjera i preporuka.

– Kako bi zdravstveno i epidemiološko stanje ostalo stabilno, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na stanovnike da se i dalje odgovorno ponašaju i pridržavaju uputa HZJZ-a i odluka Nacionalnog Stožera civilne zaštite,  svih općih mjera zdravstvene zaštite uz primjenu socijalne distance, higijenskog standarda i dezinfekcije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – zaključuju.

čitam...