epidemija

Koronavirus se probio u glogovečki Dom za odrasle i u starački ‘Baka Ilona’ u Koprivnici, zabilježeno puno novih slučajeva

Od početka pojave koronavirusa zabilježeno je ukupno 1397 slučajeva bolesti COVID-19.

10:04h
0
Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

Na području županije zabilježeno je 57 novih slučajeva koronavirusa, obavijestio je upravo županijski Stožer civilne zaštite. Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 407 slučajeva bolesti COVID-19,  44 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 39 osoba, od kojih
je sedam na raspiratoru. Od početka pojave koronavirusa zabilježeno je ukupno 1397 slučajeva bolesti COVID-19.

Loše su vijesti da se koronavirus probio u Dom za odrasle osobe Vizjak u Glogovcu, tamo su smještene osobe s mentalnim teškoćama. Isto tako, proboj se dogodio i u Dom za starije i nemoćne Baka Ilona u Koprivnici.

U Domu „Vizjak“ pozitivitet na koronavirus je razvilo 46 korisnika i deset zaposlenika, dok je u Domu „Baka Ilona“ pozitivitet razvilo 23 korisnika i šest zaposlenika. Sukladno epidemiološkoj obradi, oba su doma dobila detaljne upute i protokole Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije o načinu funkcioniranja s obzirom na izvanredne okolnosti.

čitam...