Košarka // Koprivnica pružila dobar otpor Ludbrežanima

19:56h
0
Ilustracija

Krenula je nova sezona košarkaške A2 lige. U prvom kolu u Koprivnici su se sastali Koprivnica i Grafičar iz Ludbrega, a gosti su slavili rezultatom 77:88.

Grafičar je u pohodu na osvajanje prvog mjesta u ligi, a Koprivnica želi popraviti loše plasmane iz zadnjih nekoliko sezona. A2 liga je ove godine okrnjena pošto su u posljednji trenutak od natjecanja odustale ekipe Vindije iz Varaždina i Čakovca.

Za Koprivnicu je dobra vijest da su se ove sezone u klub vratili Androlić, Jakupić i braća Domović, te uz Haluseka, Ivandića i Antolića sada ekipa već puno ozbiljnije izgleda. Od ove sezone u klubu su i Petrović, koji je došao iz Virovitice i igra kao zaštićeno godište, te Nervo koji je došao iz križevačkog Radnika, ali se ozlijedio na posljednjoj prijateljskoj utakmici pa još nema službeni nastup za Koprivnicu.

Uz veterana Paligača i nekoliko darovitih juniora i vrlo potentnog kadeta Vedriša, koji se također ozlijedio na utakmici kupa protiv Križevaca, koprivnički košarkaši se imaju čemu nadati ove sezone. Nedostatak ove ekipe je što imaju manjak visokih igrača koji bi se mogao ravnopravno nositi sa protivničkim centrima.

Koprivnica je svoju solidnu kvalitetu potvrdila prije nekoliko dana, kad je u KUP utakmici pobijedila ekipu Križevaca, donedavnog prvoligaša.

Utakmica Koprivnice i Grafičara bila je borbena i zanimljiva,te jedna od boljih koje smo gledali posljednjih sezona. Tokom drugog poluvremena Grafičar se uspio odvojiti na 15-ak koševa razlike, no Koprivnica je uspijevala to spustiti ispod 10 poena, da bi na kraju završilo 77:88 za Ludbrežane.

A počelo je vodstvom Koprivnice, koja je na početku iznenadila uspavane goste i povela. Ludbrežani koji imaju jaku vanjsku liniju i kvalitetne centre, su se morali dobrano potruditi da nametnu svoju igru. U tome su najveću prevagu imali pod košem gdje su osvojili sve važne lopte, što je u konačnici donijelo i prevagu na njihovu stranu. To su i kapitalizirali pred kraj prvog poluvremena, kad je Grafičar s nekoliko kvalitetnih napada otišao na 10-ak koševa razlike i ta razlika je ostala do kraja utakmice.

Gledatelji mogu biti zadovoljni kvalitetom utakmice i nadati se da će ekipa Koprivnice ostati ovako borbena i jedinstvena u tijeku ove sezone.

Kod Koprivnice su se istakli Ivandić, Antolić, Halusek i u prvoj četvrtini odlični Sven Petrović, a najbolji kod Grafičara su bili Matlak, Petrović i Poljak.

U sljedećem kolu ekipa Koprivnice gostuje u Ivancu, a za dva tjedna domaćin je ekipi Bjelovara.