Košarka // Podravac slavio u Koprivnici

15:56h
0
Ilustracija

Koprivnica već nekoliko kola u nizu odrađuje teške utakmice protiv ekipa sa vrha prvenstvene ljestvice u A-2 košarkaškoj ligi sjever; Međimurje, Bjelovar, Petar Zrinski, Grafičar.

Ovaj vikend igrali su utakmicu 18. kola, protiv Podravca iz Virja, a iduće kolo ih očekuje Vindija iz Varaždina.

Ovaj nepovoljni raspored Koprivničke košarkaše nije demotivirao, pa su tako i protiv Grafičara i Petra Zrinskog odigrali angažirano i dobro se suprotstavili jačim protivnicima i iako su gubili, nisu razočarali svojim pristupom.

Koprivnica ima problem „tanke klupe rezervnih igrača” koji se najviše reflektira na rezultat u drugom poluvremenu utakmice kada ponestaje snage glavnim igračima. Protivnici to redovito koriste i u tom razdoblju stvaraju pobjedonosnu rezultatsku prednost.

Tako je bilo i ovaj put. Košarkaši Koprivnice su protiv Podravca iz Virja u prvoj četvrtini vodili, u drugoj su se sa njim ravnopravno nosili, a u trećoj četvrtini su „potonuli”.

Četvrta četvrtina poslužila je i jednom i drugom treneru da daju priliku svim igračima i nastoje se pripremiti za naredne utakmice.

Kod Koprivnice opet je odlično odigrao Halusek. Pokretao je napade, zabijao koševe i jedini se ravnopravno nosio sa visokom postavom Podravca.

Podravec je početkom utakmice djelovao „pospano”, no u drugom dijelu su se probudili i pokazali zašto su na prvom mjestu ligaške tablice. Koliko su u prvom poluvremenu promašivali šuteve sa distance, toliko su to nadoknadili u drugom dijelu utakmice kada su, uz nadmoćnu igru pod košem, vanjskim šutem stvarali rezultatsku razliku.

Uz Haluseka kod Koprivnice se istakao Antolić. Kod Podravca svi su igrači upisali po koji koš i dali svoj maksimum u ovoj utakmici.

Kao što je već spomenuto u idućem kolu Koprivnica gostuje u Varaždinu kod Vindije i onda u zadnja tri kola mora uloviti što više bodova protiv Križevaca, Čakovca kod kuće i Ivančice u gostima.

KK KOPRIVNICA : KK PODRAVAC – 60 : 100
Rezultat po četvrtinama: (14:16)(14:25)(17:32)(15:27) 

Juniori slavili u posljednjem kolu

U posljednjem kolu juniorske lige košarkaši Koprivnice odnijeli su bodove iz Virovitice. Uz dobru obranu tokom cijelog susreta, ovaj put je proradila i dalekometna artiljerija, pa pobjeda ni jednog momenta nije dolazila u pitanje. Uz standardno dobre Mihokoviće, ovaj put im se pridružio i Bajušić te sve bolji Vedriš. Kod Virovitice najbolji visoki Lukač.

KK VIROVITICA : KK KOPRIVNICA – 67 : 86
Rezultat po četvrtinama: (15:21)(14:21)(14:19)(24:25) 

Pobjeda protiv Bistre

Mlađi kadeti Koprivnice u 9. kolu pobjedili vršnjake Bistre 69-57. Molvarci su tri četvrtine parirali ekipi Koprivnice čija je najveća prednost bila 4 poena razlike. Ipak u posljednjoj četvrtini ekipa Koprivnice je uspjela slomiti otpor domaćina i pobjediti. Kod Bistre bolji Šenvald Tadej i Bruno, a kod Koprivnice Kuzmić i Balaško.

KK BISTRA-PODRAVAC : KK KOPRIVNICA – 57 : 69
Rezultat po četvrtinama: (11:14)(12:13)(16:17)(18:25)