Košarkaši Koprivnice izgubili od Grafičara

12:39h
0
Košarkaši Koprivnice

Grafičar je u Koprivnicu došao kao izraziti favorit i to na terenu i potvrdio. Kao zanimljivost možemo istaći da su gosti od početka bili vrlo koncentrirani na igru. Prvih šest minuta nisu napravili ni jednu grešku u dodavanju ni šutu i u startu su napravili 20-tak koševa razlike. Igrali su dopadljivo i poigravali se sa domaćinima. No to nije moglo potrajati.

Koprivnica se u završetku prve četvrtine „probudila“ i uz kolektivnu obranu i koševe Paligača i Haluseka u napadu smanjila razliku na osam koševa. Ovakva igra se nastavila i u drugoj četvrtini kada je razlika u korist Grafičara pala na četiri koša. Igrači Grafičara ipak nisu dozvolili neko veće iznenađenje i na odmor se otišlo sa njihovom prednošću od 54:37.

Početkom drugog dijela utakmice, najbolja petorka ekipe iz Ludbrega dala si je u zadatak da svojom kvalitetom dovede utakmicu u okvire sigurne pobjede. Visoki centri Grafičara i njihovi brzi bekovi razbijali su angažiranom obranom svaki pokušaj organiziranog napada koprivničkih košarkaša, a brzim i jednostavnim akcijama u napadu su sa lakoćom poentirali.

Rezultatska razlika povećavala se u korist Ludbrežana iz minute u minutu. I uskoro je bilo 40-tak razlike u korist Grafičara. Kada je petu osobnu dobio Halusek, najbolji domaći igrač, bilo je jasno da je pobjednik utakmice odlučen. Zadnja četvrtina prošla je u ravnopravnom nadmetanju i iskorištena je da priliku za igru dobiju i rezervni igrači. Krajnji rezultat utakmice je bio 111:64 za goste iz Ludbrega. Kod Koprivnice dobro su odigrali Halusek, Paligač i Antolić, a kod Grafičara svi igrači zaslužuju pohvale za svoju igru.

Koprivnica iduće kolo putuje na teško gostovanje u Vrbovec kod Petra Zrinskog.

Seniori: Koprivnica – Grafičar 64:111

Juniori: Koprivnica – Pitomača 75:41

Kadeti: Koprivnica – Virovitica 87:82

 

čitam...