Košarkašice DHP-a u ljetnom kampu na Rabu

21:04h
0
120817-dhp-kamp

U sklopu plana priprema za natjecateljsku sezonu 2012-13, dio košarkašica ŽKK DHP boravi od 10. do 18. kolovoza u mješovitom košarkaškom kampu na otoku Rabu, dok ostatak košarkašica redovito trenira na unutarnjim i vanjskim terenima u Drnju.


Košarkašice i voditelji smješteni su u objektu DND Varaždin, u kojem su im osigurani svi potrebni uvjeti za provođenje plana i programa rada kampa.

Košarkaški kamp Rab 2012 okupio je ukupno 61 košarkašicu i košarkaša, koji treniraju dva puta dnevno u velikoj gradskoj dvorani, ali i na vanjskim terenima. Kamperi su podijeljeni u četiri skupine od kojih istovremeno treniraju tri skupine (dvije u dvorani i treća vani), dok četvrta počinje sa radom u dvorani po završetku rada prve tri skupine.

Najmasovniji sudionici kampa su igračice ŽKK DHP Drnje, uz igračice ŽKK Vinkovci i Vindi Varaždin, a košarkaši iz KK Vinkovci, Varaždinci i domaći igrači Raba. Treneri na kampu su licencirani za rad s mlađim dobnim kategorijama: Dražen Cesar, Željko Golubić, Igor Hardi i Emina Igrec, uz suradnju profesora Zlatka Knolmajera.

Posjeta i nadzor instruktora HKS-a i drugih trenera usmjereni su za dobrobit košarkašica i košarkaša, ali i za stručno usavršavanje nazočnih trenera na kampu. Osim temeljnog cilja, podizanja temeljnih tehničkih košarkaških znanja i individualnih taktičkih znanja, kamperi imaju vremena za kupanje, organizirane su im društvene igre, izleti, radionice, odlazak u disko i obilazak znamenitosti. Osim napornog rada dva puta dnevno, zadovoljava se još jedan cilj, homogenizacija ekipe. Sve neplivačice postale su plivačice, sklopljena su nova prijateljstva, sve aktivnosti usmjerene su i imaju višestruku osobnu i ekipnu korist.

Klub zahvaljuje svim roditeljima koji su financirali troškove svoje djece na Rabu, općinama Drnje, Gola, Peteranec i Hlebine na iskazanoj potpori, ali i Croatia osiguranju Koprivnica, Hartmanu Koprivnica, Podravki PPP Hrana i Danici mesna industrija Koprivnica, na djelomičnom sufinanciranju aktivnosti kluba i odobrenim donacijama.

Povratkom iz kampa sve selekcije nastavljaju radom u mikro-ciklusima dva puta dnevno sve do početka nove školske godine u dvoranama u Drnju, Hlebinama i Goli kao i vanjskim terenima u Drnju i Torčecu. Odmah u ponedjeljak odlazi se na međunarodni turnir u Mađarsku, a time počinju prve provjere i kristalizacija klupskih selekcija za predstojeću sezonu. 

čitam...