Košarkašice Drnja prvakinje Hrvatske u košarci!

12:51h
0
120505-kosarka-drnje

Košarkašice Drnja pobjednice su završnog turnira Prvenstva Hrvatske u košarci za učenice osnovnih škola, koji je održan u Poreču. 

Polufinale nad favoriziranim Zagrepčankama sa najviše igračica reprezentativki, završilo je neočekivano pobjedom Drnjanki, kojom su tom pobjedom osigurale najmanje drugo mjesto i srebrne medalje.

Samo finale bilo je dostojno tog naziva, jer Drnje ni u jednom periodu igre, nije se uspjelo odlijepiti više od 5 poena. Kroz cijeli susret neusporedivo čvršće Imoćanke vodile su samo u dva navrata s jednim poenom.

Pobjeda i naslov državnih prvakinja u ženskoj košarci za osnovne škole osiguran je tek dvije minute prije kraja susreta kad su kod neriješenog rezultata Drnjanke promijenile obranu, po prvi puta na prvenstvu odigrale zonski presing i s nekoliko oduzetih i presječenih lopti napravile 6:0.

Izvrsni rezultati motivirali su i roditelje igračica koji su se već na dan polufinalnih razigravanja i samog finala već u jutarnjim satima pojavili u Poreču i dali svesrdnu podršku košarkašicama.

Za pohvaliti je bodrenje Križevčanki, osnovnoškolki škole A.N. Gostovinski, košarkaša iz Kotoribe i košarkašica iz Slavonskog Broda kojima su Drnjanke očito prirasle srcu i zadobile njihove simpatije.

Svim igračicama dodijeljene su zlatne medalje i pehar, a školi velika zlatna plaketa za osvojen naslov državnih prvakinja. Na svečanom zatvaranju nagrade su dodjeljivali državni reprezentativci iz svih grana sporta.

Ovo je OŠ Fran Koncelak peti odlazak na državnu završnicu, a postignut uspjeh je u muškoj i ženskoj košarci jedinstven i jedini da je košarkaška ekipa sa područja ne samo naše Županije, već cijele regije Sjever postala državni prvak.

Povratkom u Drnje u ponoćnim satima – iznenađenje! Košarkašice je dočekala razvučena državna zastava dužine 30 metara i muzika specijalno snimljena za ovu prigodu, roditelji, poznanici, tajnica ŽKK DHP i načelnik općine Drnje.

– Hvala svim nazočnima na dočeku, cure su to zaslužile! Sve pohvale svim igračicama, igrale su sve, čak i one 2000. godište, pa neće biti problema u kontinuitetu izvrsnosti ni narednih godina, kostur ekipe je poznat svima, ali kad na završnici PH poentiraju baš sve igračice dovoljno govori koliko je to jaka ekipa – istaknuo je trener Željko Golubić.

ZA DRNJE SU NASTUPILE: Karolina Igrec, Valentina Šimunić, Lucija Begić, Valentina Šestak, Katarina Šestak, Gabrijela Šestak, Mirta Ilić, Iva Ilić, Sanela Halvuk,Helena Margetić, Jelena Đukin, AnaMarija Mihalić – a ne smiju se zaboraviti niti Valerija Premec i Lucija Mlinarić koje su igrale u ovoj ekipi do same završnice PH. Voditelj: Željko Golubić

GRUPA B:

DRNJE – VELEBIT Gospić 39:32 (10:4, 9:11, 4:12, 16:5)

U teškoj utakmici, nakon više sati provedenih u čekanju Drnjanke su pobijedile košarkašice Gospića rezultatom 39:32. Prevagu je donijela posljednja četvrtina igre koju su Drnjanke dobile 16:5.

BROD Slavonski Brod – DRNJE 39:74 (4:25, 16:14, 9:19, 10:16)

U odlučujućoj utakmici za prvo mjesto u skupini pressingom po cijelom terenu svih 40 minuta igre Drnjanke su nadoknadile visinu dvije igračice 190 cm visine i pobijedile s visokih 35 poena razlike, rezultatom 74:39.

POLUFINALE
Utakmica broj 1:
IMOTSKI – SLAVONSKI BROD 42:23 (8:2, 17:8, 12:0, 5:13)

Utakmica broj 2:
DRNJE – ZAGREB 49:38 (17:12, 9:5, 11:6, 12:15)

UTAKMICA ZA 3. MJESTO:
ZAGREB – SLAVONSKI BROD 53:31 (16:2, 13:10, 8:13, 16:6)

UTAKMICA ZA 1. MJESTO – FINALE PH
IMOTSKI – DRNJE 33:34 (12:14, 5:5, 4:2, 12:13)

KONAČAN POREDAK EKIPA NA ZAVRŠNICI PH:
DRNJE
Imotski
Zagreb
Slavonski Brod
Zaprešić
Gospić