Košarkašice Drnja sudjelovale na poluzavršnici Prvenstva Hrvatske

15:40h
0
Košarkašice ŠŠD Drnje

Očekivano, mlade košarkašice iz Drnja nisu prošle Poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske za učenice osnovnih škola.

Iako su postojale šanse za prolazak u sam vrh, ovo je ipak realnost, a sam dolazak na razinu državnih razigravanja uspjeh je generacije vrijedan pažnje.

Prema svim postavljenim planovima i cilju ove školske godine, i ova generacija košarkašica postigla je uspjeh, jer ne zaboravimo, za ovu školsku godinu cilj je bio pokušati ostvariti plasman na županijsko natjevanje. To je premoćno ostvareno, a još premoćnije se prošlo završno županijsko.

Ove školske godine u sastavu je sedam novih igračica, dvije koje su samo putovale sa nama i tri koje su igrale prošle školske godine kad su postale Prvakinje Hrvatske.

Drugi, ali slatki problem je da još uvijek dijete (2000. godište) Valentina Šestak, koja se već mjesecima svojim kvalitetama i igrama nametnula za glavnu igračicu školske ekipe, dok neusporedivo iskusnije i starije nisu dale niti 50% očekivanog.

U svakom slučaju djevojke treba pohvaliti, premašile su postavljeni realni cilj, u utakmici sa Ivanovčankama su 6 minuta prije kraja bile u egalu, a tek izlaskom Valentine Šestak i Ene Gaži radi pet osobnih, Ivanovec je ostvario pozitivan rezultat, a ne zaboravimo da je pod laganom virozom Lucija Begić cijele dvije zadnje četvrtine odigrala sa 4 osobne, dok pojedinke sa velikom minutažom nisu napravile niti jednu osobnu.

Druga utakmica sa Varaždinkama, poslije 15 minuta razgovora i uvjeravanja, odigrana je razočaravajuće, ali shvatljivo, djeca su to, psiha svake pojedinke učinila je svoje, tako da su za tri klase slabije Varaždinke bez problema ostvarile sigurnu pobjedu.

Zajednička fotografija svih ekipaOsim pohvala za plasmane do Poluzavršnice, jedino po efikasnosti je potrebno istaći Helenu Margetić, Valentinu Šestak i Antoniju Široki, a neusporedivo najviše je pokazala Valentina Šestak u svim segmentima igre, a Lucija Begić samo bljesnula u nekoliko navrata, što je za njezin igrački kapacitet nedovoljno…

Ostaje ipak žal, sa jako pomlađenom ekipom, lošom igrom i nikakvim  zalaganjem, ukazala se šansa ponovno biti na završnici PH, ali ovog puta nismo bili ekipa koja bi znala iskoristiti danas isto loš dan posebno Ivanovčanki, a da su se one pobijedile sa Varaždinkama bi bilo lako.

Drnjanke nakon više godina ne idu na neko veliko završno državno natjecanje, ali zar nije uspjeh biti među 18 najboljih školskih ekipa iz cijele Hrvatske (u natjecanje krenulo 211 osnovno školskih ekipa)? Zato djevojke, glave gore, popravite nedostatke, i vratite nam se još jače.

REZULTATI:

ŠŠD ŠESTA (VŽ) – ŠŠD ZMAJ (IVANOVEC)  17:47

ŠŠD ZMAJ (IVANOVEC) – ŠŠ   D DRNJE  49:40

ŠŠD DRNJE – ŠŠD ŠESTA (VŽ)  26:38

TABLICA:

ŠŠD ZMAJ (OŠ IVANOVEC), Ivanovec

ŠŠD ŠESTA (VI OŠ VARAŽDIN), Varaždin

ŠŠD DRNJE (OŠ F. KONCELAK), Drnje

SASTAV EKIPE ŠŠD DRNJE: Šestak K. 2, Begić L. 6, Šestak V. 17, Široki A. 15, Dečković P., Igrec K. 1, Gaži E. 6, Ilotić D., Margetić H. 17, Gaži A., Golubić N. 2, Mlinarić L. Trener: Željko Golubić; voditeljica Sanja Špoljar.