strpan u zatvor

Kradljivcu koji je u trgovačkom centru uzeo dva para obuće i prijetio prodavačici i prolaznicima da će ih ubiti nožem prijeti do 10 godina zatvora

Vrijednost ukradene obuće je veća od 900 kuna

09:19h
0
supernova  sb
Foto: ePodravina

Jučer smo pisali o 57-godišnjaku s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, koji je u koprivničkom trgovačkom centru u Gospodarskoj ulici ukrao tenisice i prijetio onima koji su ga pokušali zaustaviti. Nad njim je koprivnička policija provela kriminalističku istragu i smjestila ga iza rešetaka, a već jučer je završio i pred Općinskim državnim odvjetništvom, koje je provelo prvo ispitivanje nad njim.

Sumnjiči ga se se da je počinio kazneno djelo razbojničke krađe, a otkriveni su i neki novi detalji. Naime, razbojnik je u prodavaonici uzeo dva para obuće u vrijednosti većoj od 900 kuna i bez plaćanja otišao iz trgovine.

– Kada su za njim krenuli prodavačica i još dvojica prolaznika te zatražili da vrati otuđenu obuću, osnovano se sumnja da im je 57-godišnjak zaprijetio da ima nož i da će ih ubiti te je potom pobjegao – tvrde tužitelji.

Na temelju svega iznesenog, sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila lopovu istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Inače, za nedjelo koje je počinio, a koje uključuje krađu i prijetnju ubojstvom, prijeti mu od jedne pa sve do 10 godina zatvora.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW