Kraljevski Pan u ograničenim količinama dostupan u Koprivnici i Varaždinu

20:38h
0
Kraljevski pan

U čast posjeta danskog kraljevskog para Carlsbergu Croatia, majstori pivari ove tvrtke proizveli su u limitiranoj količini posebno pivo – Kraljevski Pan. Riječ je o crvenom pivu s 5,2 posto alkohola, nastalom od tri vrste hmelja i tri vrste slada. Krasi ga puni okus, blago karamelasta aroma i nježna gorčina.

Budući da je Kraljevski Pan izazvao odlične reakcije i pobudio velik interes javnosti, odlučili smo Koprivničancima i Varaždincima pružiti jedinstvenu priliku da ga i sami probaju. Pivo će se, do isteka zaliha, točeno nuditi u sljedećim lokalima: Pivnica Kraluš (Koprivnica) te Gala Bar, Ritz, Glorija i Restoran Verglec (Varaždin). 

U Carlsbergu su ovim pivom željeli i ispričati priču o tradiciji proizvodnje piva koja se veže uz bakrene kotlove koji su danas gotovo iščezli iz upotrebe, a čija ih je boja nadahnula u kreativnom procesu, te priču o povezanosti Hrvatske i Danske, koja se odlično pretočila upravo u crvenu boju prisutnu u obje nacionalne zastave.

– U proces kreiranja vizualnog identiteta piva, njegove etikete i kutije, uključili smo i koprivničkog slikara Ivana Andrašića koji je ilustrirao različite faze proizvodnje piva u maniri hlebinske škole naivnog slikarstva, tipične za Podravinu. Tako je priča zaokružena i uz dimenziju geografske, lokalne pripadnosti prekrasnoj hrvatskoj regiji u kojoj je Carlsberg pivovara pronašla svoj dom – rekla je Petra Švarc iz odnosa s javnošću Carlsberga Croatia.