Kreativna radionica županijske udruge slijepih

22:02h
0
Detalj s radionice županijske udruge slijepih

U sklopu trogodišnjeg programa “Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)” kojeg provodi Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije, a financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, održana je kreativna radionica izrade ukrasnih predmeta povodom nadolazećeg Uskrsa.

15-ak članova Udruge su tijekom četiri školska sata vrijedno radili ukrašavajući ukrase od gipsa, pripremali razne aranžmane, decoupage tehnikom oslikavali pisanice i kreativno se izražavali.

Korisnicima su na tim radionicama pomagali učenici Osnovne škole “Đuro Ester” iz Koprivnice, njih sedam, koji su u sklopu Građanskog odgoja kojeg im predaje profesorica Jasna Relja, volontirali u našoj Udruzi na ovoj aktivnosti. Zajedničkim snagama, uz pomoć mladih, članovi Udruge su tijekom radionice izašli iz svoje svakodnevice i rutine, razvijali svoju komunikaciju, koordinaciju pokreta, maštu i kreativnost. Ovo je bila i idealna prilika za razmjenu iskustva između “stare” i “nove” generacije, dijeljenje pokojeg savjeta , senzibilizaciju i integraciju, ali i dobro raspoloženje između korisnika i volontera kojeg nije manjkalo!

Rezultat zajedničke suradnje je i više nego odličan – mnoštvo prigodnih predmeta koje će ti isti članovi, uz pomoć izvoditelja programa prodavati u humanitarnoj prodaji koja će se održati u Koprivnici, ispred Gradske tržnice u tjednu uoči Uskrsa (ponedjeljak i četvrtak u vremenu od 9:00 do 11:00 sati).

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW