proširenje kapaciteta

Kreće nadogradnja križevačkog vrtića, Rajn: Već dvije godine imamo listu čekanja, a sada će se u vrtić moći smjestiti 50 djece

16:08h
0
IMG
Foto: krizevci.hr

Kako bi se riješio problem smještaja djece u križevačkim dječjim vrtićima, Grad Križevci kreće s nadogradnjom Dječjeg vrtića Križevci.

Time će se omogućiti dodatan upis 50-ero djece, a ugovor o početku radova potpisali su gradonačelnik Mario Rajn ispred investitora Grada Križevaca te direktor tvrtke Filabeton  Ivica Filipašić ispred izvođača radova.

Rajn je tom prilikom istaknuo kako je ovo potpisivanje iznimno bitno s obzirom da je lista čekanja djece na upis u vrtić prisutna već dvije godine i u ovom trenutku na listi je 40-ak djece.

– Riječ je o prvoj fazi nadogradnje našeg vrtića za dodatnih 400 kvadrata i dvije dodatne grupe. Procjenjujemo da ćemo tamo moći smjestiti 50-ero djece. Prva faza radova uključuje građevinske radove, nakon čega slijedi druga faza i završetak. Idealno je cilj u sljedeću pedagošku godinu ući sa proširenim kapacitetom, ali puno će ovisiti o daljnjim trendovima javne nabave – kazao je gradonačelnik.

Potpisivanje ugovora nadogradnje vrtića

Dok vrtić ne proširi kapacitete, problem smještaja djece s liste čekanja rješava se na način da će Grad Križevci sufinancirati smještaj djece u vrtiće na području općina, te sufinancira smještaj djece u obrtima za čuvanje djece, sve kako bi se premostio ovaj problem objasnio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je ujedno naglasio kako je u posljednje tri i pol godine u uređenje vrtića uloženo 6,7 milijuna kuna kojima je energetski obnovljen vrtić, poboljšani su materijalni uvjeti u vrtiću, riješen je problem parkiranja, a sada kreće nadogradnja vrtića te nakon toga izgradnja nadstrešnica i uređenje okoliša.

– Itekako nam je stalo da podignemo standard jer je u gradskom vrtiću zatečeno stanje ukazivalo na predugu nebrigu. Uređenje okoliša je ono što slijedi nakon ove faze radova – naglasio je gradonačelnik.

Direktor tvrtke Filabeton kazao je kako radovi kreću već krajem ovog mjeseca, a plan za završetak prve faze radova je krajem svibnja.

– Ovim ugovorom ugovaramo grube radove odnosno konstrukciju čija je vrijednost oko 1, 2 milijuna kuna, a napravit će se kanalizacija, temeljni vodovod i konstrukcija. Ovo je jako lijepa investicija i pokazatelj da se obnavlja naša demografija – kazao je Ivica Filipašić.

Dogradnja neće ometati redovan rad vrtića, s obzirom na to da će ulazak na gradilište biti s vanjske strane, a gradonačelnik je još jednom naglasio kako je Grad Križevci ovaj tjedan prijavio projekt produljenog rada dječjih vrtića, kako bi se pomoglo roditeljima uskladiti obiteljski i poslovni život.