18.5 C
Koprivnica
Srijeda, 31. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
STARI ODLAZI U POVIJEST

Kreće rekonstrukcija mosta na potoku Gliboki u Drnju, Dombaj: Sigurnost prometovanja bit će na daleko višoj razini
K

Most se 15. ožujka zatvara na četiri mjeseca.

Ne propustite

Krajem prošle godine izvođač je uveden u posao te je odrađeno izmicanje instalacija kao priprema za glavne građevinske radove, što označava početak rekonstrukcije mosta iznad potoka Gliboki u Drnju. 

Detalji radova dogovoreni su na posljednjem sastanku u prostorijama Općine Drnje kojemu su prisustvovali načelnik Drnja Petar Dombaj, predstavnici Hrvatskih cesta predviđeni Davorom Bobičancem, predstavnici izvođača iz tvrtki Colas d.o.o. i Mar d.o.o. te policije, kao i osobe zadužene za stručni nadzor.

Most se 15. ožujka zatvara na četiri mjeseca, vrijeme potrebno za rekonstrukciju i proširenje postojećega mosta. Novi će biti širine dovoljne za dvosmjerni promet, a uz kolne trake nalazit će se rampe za pješake, nova ograda i rasvjeta te će se rekonstruirati i modernizirati prometnice u dužini od stotinu metara sa svake strane mosta.

Vrijednost investicije je 4,6 milijuna kuna, plus PDV. Hrvatske ceste financirat će je iz programa redovitog održavanja cesta.

– Sve vas unaprijed molimo za razumijevanje i strpljenje za vrijeme radova, dok ćete o obilaznim pravcima biti obaviješteni nakon što prometna policija potvrdi elaborate koje smo dali na suglasnost – poručuje općinsko vodstvo.

Dombaj: “Rekonstrukcijom mosta na potoku Gliboki sigurnost prometovanja bit će na daleko višoj razini.”
Foto: Ivan Balija
Petar Dombaj // Foto: Ivan Balija

Dogovoreno je, dodaju, postavljanje završnoga sloja asfalta dugoga tri kilometra u Botovu, u sklopu završetak rekonstrukcije državne ceste DC41, pa i pokrenuto projektiranje nove prometnice van Botova koja će, kažu, pridonijeti sigurnijem i kvalitetnijem prometovanje, a ona znači napuštanje stare trase preko Vlajićevog mosta i oštrih zavoja.

– Izrazito nas veseli što su Hrvatske ceste podržale naše inicijative oko modernizacije prometne infrastrukture na području općine Drnje i što će Drnje konačno dobiti most kakvog zaslužuje. Prije svega, rekonstrukcijom mosta na potoku Gliboki sigurnost prometovanja bit će na daleko višoj razini, posebno dok su u pitanja djeca, mještani općine, što je dosad bio najveći problem. Općini je ta investicija ključna u daljnjem projektiranju biciklističko-pješačkih staza jer je most dosad bio “usko grlo” i predstavljao je problem, a to više neće biti slučaj. Hvala Hrvatskim cestama što su u nama prepoznali pouzdanog partnera i što su za naš kraj, konkretno radove na području Općine Drnje, osigurale više od sedam milijuna kuna plus PDV u zadnjih godinu dana – rekao je Dombaj.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

staro za novo

Grad se zadužuje za 2,25 milijuna eura kako bi riješili problem koji uvelike opterećuje proračun. Promjene bi se vidjele već do kraja godine, evo...

Nakon poduže stanke, koprivnički vijećnici u ponedjeljak će se naći na tek drugoj sjednici u ovoj godini, a jedna...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti