STARI ODLAZI U POVIJEST

Kreće rekonstrukcija mosta na potoku Gliboki u Drnju, Dombaj: Sigurnost prometovanja bit će na daleko višoj razini

Most se 15. ožujka zatvara na četiri mjeseca.

18:00h
0
drnje
Foto: Općina Drnje

Krajem prošle godine izvođač je uveden u posao te je odrađeno izmicanje instalacija kao priprema za glavne građevinske radove, što označava početak rekonstrukcije mosta iznad potoka Gliboki u Drnju. 

Detalji radova dogovoreni su na posljednjem sastanku u prostorijama Općine Drnje kojemu su prisustvovali načelnik Drnja Petar Dombaj, predstavnici Hrvatskih cesta predviđeni Davorom Bobičancem, predstavnici izvođača iz tvrtki Colas d.o.o. i Mar d.o.o. te policije, kao i osobe zadužene za stručni nadzor.

Most se 15. ožujka zatvara na četiri mjeseca, vrijeme potrebno za rekonstrukciju i proširenje postojećega mosta. Novi će biti širine dovoljne za dvosmjerni promet, a uz kolne trake nalazit će se rampe za pješake, nova ograda i rasvjeta te će se rekonstruirati i modernizirati prometnice u dužini od stotinu metara sa svake strane mosta.

Vrijednost investicije je 4,6 milijuna kuna, plus PDV. Hrvatske ceste financirat će je iz programa redovitog održavanja cesta.

– Sve vas unaprijed molimo za razumijevanje i strpljenje za vrijeme radova, dok ćete o obilaznim pravcima biti obaviješteni nakon što prometna policija potvrdi elaborate koje smo dali na suglasnost – poručuje općinsko vodstvo.

Dombaj: “Rekonstrukcijom mosta na potoku Gliboki sigurnost prometovanja bit će na daleko višoj razini.”
Foto: Ivan Balija
Petar Dombaj // Foto: Ivan Balija

Dogovoreno je, dodaju, postavljanje završnoga sloja asfalta dugoga tri kilometra u Botovu, u sklopu završetak rekonstrukcije državne ceste DC41, pa i pokrenuto projektiranje nove prometnice van Botova koja će, kažu, pridonijeti sigurnijem i kvalitetnijem prometovanje, a ona znači napuštanje stare trase preko Vlajićevog mosta i oštrih zavoja.

– Izrazito nas veseli što su Hrvatske ceste podržale naše inicijative oko modernizacije prometne infrastrukture na području općine Drnje i što će Drnje konačno dobiti most kakvog zaslužuje. Prije svega, rekonstrukcijom mosta na potoku Gliboki sigurnost prometovanja bit će na daleko višoj razini, posebno dok su u pitanja djeca, mještani općine, što je dosad bio najveći problem. Općini je ta investicija ključna u daljnjem projektiranju biciklističko-pješačkih staza jer je most dosad bio “usko grlo” i predstavljao je problem, a to više neće biti slučaj. Hvala Hrvatskim cestama što su u nama prepoznali pouzdanog partnera i što su za naš kraj, konkretno radove na području Općine Drnje, osigurale više od sedam milijuna kuna plus PDV u zadnjih godinu dana – rekao je Dombaj.