POVEĆANJE ZNANJA

Kreću upisi u Ljetnu školu programiranja i robotike, mladi Đurđevčani dizajnirat će vlastite igračke

Upisi su besplatni za sve učenike.

08:14h
0
Foto: Grad Đurđevac

Alternativni autonomni klub kulture iz Đurđevca od 24. kolovoza do 7. rujna provodit će Ljetnu školu programiranja i robotike namijenjenu svima, od predškolskog uzrasta do maturanata. Cilj projekta jest povećati opće znanje iz računalnih, automatiziranih i robotskih sustava te, shodno tome, povećati upise učenika u tehničko-informatičko područje.

Ljetna škola prvi je put organizirana prije četiri godine. Svake godine polazilo ju je 120 djece. Važnost projekt prepoznao je Grad Đurđevac, podržavši ga s 30 tisuća kuna.

– Na ovaj način nastojimo promijeniti način učenja. Ideja je da se rade cool projekti tako da djeca sama požele raditi i dizajnirati svoje igračke, a ne da ih gotove kupuju u dućanu. Cilj škole je da djeca usvoje znanje iz područja programiranja i robotike uz opuštenu atmosferu te da uživaju u učenju bez stresa i testiranja. U 21. stoljeću, prema mnogim autorima, najveći dio radne snage bit će zamjenjiv, a zamijenit će ga roboti. Nemojmo dopustiti da djecu obrazujemo u strukama koja su zamjenjiva – rekao je profesor Tomislav Ostojić.

Upisi su besplatni za sve učenike, a mogu se izvršiti ovdje.

 

čitam...