projekt pou koprivnica

Kreirano novo zanimanje, edukacija kreće kroz godinu dana

Mi ćemo stoga imati zadatak i da ga promoviramo, verificiramo i da potom educiramo zainteresirane za ovo novo zanimanje - rekao je Josip Nakić Alfirević, direktor POU Koprivnica.

08:22h
0
Pučko otvoreno učilište
Foto: Ivan Brkić

Pučko otvoreno učilište Koprivnica na nedavno održanoj konferenciji za medije predstavilo vrijedan projekt ‘Pacemaking the Education & Employment: Answers to New Challenges and Opportunities’ u kojemu su zajedno s partnerima iz Poljske, Italije, Češke, Ujedinjenog Kraljevstva i Litve te s osječkog Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.

Pučko otvoreno učilište Koprivnica imalo je ulogu nositelja projekta. Rezultat je potpuno novo zanimanje, jedinstveno u državi. Riječ je o zanimanju koordinatora obrazovanja i zapošljavanja.

Stručnjaci za koordinaciju obrazovanja i zapošljavanja na dnevnoj će bazi pratiti kretanja na tržištu rada, ali i potrebe poslodavaca. Osim toga, stanje na Zavodu za zapošljavanje.

– Projektom je nastao kurikulum koji je s početnih 130 proširen na 626 teorijskih i praktičnih sati. Taj kurikulum svi sudionici mogu dograđivati prema vlastitim potrebama. Mi ćemo stoga imati zadatak i da ga promoviramo, verificiramo i da potom educiramo zainteresirane za ovo novo zanimanje – rekao je Josip Nakić Alfirević, direktor POU Koprivnica.

Očekuje se da bi se s obrazovanjem za ovo zanimanje moglo krenuti za oko godinu dana.

 

čitam...
Loading...