slatka manifestacija

Krenula je Virtualna virovska prkačijada, danas je posvećena mališanima, a sutra velikim prkačoljupcima

Najmlađi posjetitelji mogu uživati u pitalicama, kvizovima, lutkarsko-zabavnoj emisiji i drugim zanimljivostima, dok je subota, 9. svibnja rezervirana za one velike prkačoljupce.

12:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Prije pet godina kada je započela slatka priča Virovske prkačijade, Prvog europskog festivala malih tradicijskih kolača u organizaciji Općine Virje, gotovo nitko izvan granica naše županije nije znao što je prkač. Isto tako, malo tko je pomislio da će ova slatka i originalna manifestacija u tako kratkom vremenu narasti u jednu prepoznatljivu priču, prepoznatu diljem svijeta.

Za ovu jubilarnu manifestaciju, petu po redu, organizatori su s puno ljubavi i žara pripremali brojna zaista posebna iznenađenja za svoje drage goste i posjetitelje koji su u sve većem broju drugog vikenda u svibnju dolazili u Virje. No, sve je iznenadila situacija u kojoj se našao čitav svijet i zatvorio nas u naše domove. Nakon prvog razočarenja zbog činjenice da se ulicama Virja ove godine neće širiti zamamni mirisi slatkih začina i pečenih prkača iz cijeloga svijeta, ove godine Općina je odlučila svoje prijatelje, posjetitelje i drage goste počastiti Virtualnom virovskom prkačijadom. Unatoč tome što se prkači neće moći kušati, svi imaju priliku pratiti mnoštvo sadržaja putem društvene mreže Facebook na stranicama Virovska prkacijada – International Festival of traditonal cakes od 4. svibnja, pa sve do subote 9. svibnja.

Najzanimljivije sadržaje će potom idući tjedan preseliti na službene web stranice Općine Virje i Turističke zajednice područja Središnja Podravina. Posjetitelji stranica će upoznati slatke priče o povijesti prkača, prošetati virtualnom interpretativnom Slatkom šetnjom kroz Virje, brusiti znanje o tradiciji zabavnim, interaktivnim igrama, upoznati dio dosadašnjih gostiju te se upoznati s ostalim sadržajima koje će organizatori ponuditi za svoje male i velike posjetitelje. Danas, 8. svibnja, tradicionalno se održava Vrtićka i Mala virovska prkačijada.

Najmlađi posjetitelji mogu uživati u pitalicama, kvizovima, lutkarsko-zabavnoj emisiji i drugim zanimljivostima, dok je subota, 9. svibnja rezervirana za one velike prkačoljupce. Želja organizatora je drugog tjedna mjeseca svibnja preplaviti društvene mreže slatkim prhkim kolačima – prkačima te ovim putem pozivamo da se u što većem broju uključite u ovu virtualnu priču slanjem fotografija s ranijih prkačijada, dijelite s nama vaše slatke recepte, stihove, glazbene uratke ili videozapise, sve čime vas prkači mogu inspirirati.

Možda ćete upravo vi osvojiti neku od nagrada koje su za vas pripremili organizatori, a svi će radovi biti uvršteni u ovogodišnji program Prvi europski festival malih tradicijskih kolača Virovska prkačijada dobitnik je nagrade – Suncokret ruralnog turizma Hrvatske 2019. – Srebrna povelja u kategoriji „Ruralno turističke i tradicijske manifestacije“.

čitam...