HDZ-ov kandidat

Krešimir Papac: Koprivnica ne ide u dobrom smjeru i u velikim je problemima, kao gradonačelnik želim potaknuti zajedništvo svih Koprivničanaca

Aktualni gradonačelnik napada novi porezni sustav i porez na nekretnine, a odnos ove gradske uprave prema poduzetnicima, obrtnicima i gospodarstvu je takav da su prošle godine povećali porez na tvrtku tri puta, rekao je Krešimir Papac.

13:27h
0
Krešimir Papac i njegovi zamjenici Sonja Celiščak i Ivica Suvalj // Foto: Matija Gudlin

Gradski odbor HDZ-a Koprivnice predstavio je svoje kandidate za gradonačelnika i njegove zamjenike. Na izbore će tako kao potencijalni gradonačelnik izaći Krešimir Papac, dok su za njegove zamjenike kandidirani Ivica Suvalj i Sonja Celiščak. Njih je podržala i Mreža nezavisnih lista, HDZ-ov partner na izborima.

Pravnik Krešimir Papac izjavio je da se odlučio na kandidaturu zato što smatra da ga je njegovo životno iskustvo pripremilo za takvu odgovornost.

– Za mene ovo predstavlja jedan izazov jer volim djelovati i raditi u situacijama kada to možda i nije lagano. Mislim da to dokazuje i moje djelovanje 90-ih kada sam kao mlad čovjek prihvatio mjesto zapovjednika koprivničke policije, i to u ratnim uvjetima, i zapovijedao sam najboljom policijom u Hrvatskoj – rekao je Papac.

Foto: Matija Gudlin

Njegovo djelovanje kao gradonačelnika išlo bi u smjeru jačanja zajedništva građana, zajedničkog donošenja važnih odluka.

Želim objediniti i povezati sve generacije Koprivničanaca, jačati zajedništvo, posebno u idejama, vizijama i kompetencijama, i objediniti sve one koji se žele uključiti za dobrobit i razvoj našeg grada. Smatram da toga dosad nije bilo dovoljno. Nastojat ću da se prije svake odluke značajne za boljitak i razvoj grada sučele sva mišljenja, a tek onda da se donose odluke. Za raspravu sam prije donošenja odluka, a ne nakon, kao što je često u Koprivnici slučaj – napomenuo je Papac.

HDZ-ov kandidat također je zabrinut za stanje gradskih financija, a komentirao je i nedavne izjave zamjenika koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišela Jakšića o porezu na nekretnine.

– Grad ne ide u dobrom smjeru, stagnira. Koprivnički proračun je u velikim problemima. Aktualni gradonačelnik napada novi porezni sustav i porez na nekretnine, a odnos ove gradske uprave prema poduzetnicima, obrtnicima i gospodarstvu je takav da su prošle godine povećali porez na tvrtku tri puta, za 300 posto. Nova hrvatska vlast je taj porez ove godine ukinula – ističe on.

Jedna od tema koju je nemoguće izbjeći je Piškornica, o kojoj u načelu nema ništa protiv, no smeta mu način na koji se odlagalište koristi.

– Piškornica je osjetljivo pitanje. Negdje moramo odlagati smeće, no mi ćemo se boriti da se na nju ne dovozi otpad iz ostalih dijelova Hrvatske – komentirao je Papac.

Njegovi zamjenici smatraju da imaju znanje i osobine u svojim područjima kako bi provodili dobru politiku u pripadajućim sektorima. Tako je mlada ekonomistica Sonja Celiščak navela da joj je cilj osmisliti način na koji će privući mlade da ostanu u Koprivnici, a to bi učinila, između ostaloga, i osnivanjem odjela za mlade koji bi brinuo o njihovim potrebama od školovanja pa do zaposlenja. Ono što želi promijeniti je i apatija mladih u vezi politike.

Foto: Matija Gudlin

Smeta mi što se mladi stalno žale, a ništa ne poduzimaju. Želim ih potaknuti da se aktiviraju u politici i pokrenu promjene – izjavila je.

S druge strane, nezavisni Ivica Suvalj zbog svog dugogodišnjeg iskustva kao odgajatelj i vjeroučitelj smatra da može donijeti pozitivne promjene u sektor obrazovanja i školstva, a jedan problem je istaknuo kao prioritet.

– Oko važnih tema se moraju usuglasiti sve političke opcije jer u gradu nema naših i vaših, tu su samo građani Koprivnice. Jedna od takvih tema je i jednosmjenska nastava, treba uprijeti sve snage da to ostvarimo. To bi bio veliki boljitak za naše obitelji, našu djecu i roditelje, više slobodnog vremena, kvalitetnije aktivnosti… Otvara se more stvari – uvjeren je Suvalj.

Čelnik koprivničkog ogranka HDZ-a Goran Kovačić najavio je da će izborna lista biti objavljena tijekom travnja, a HDZ će imati samostalnu listu, kao i Mreža, napomenuo je predsjednik njihovog koprivničkog ogranka Miljenko Flajs.

čitam...