Križevce potresla vijest o četvorostrukom ubojstvu

10:02h
0
U subotu u 20,52 sati Policijska uprava Koprivničko-križevačka zaprimila je obavijest da je u ulici Ivana Lepušića br. 34 u Križevcima došlo do ubojstva, te da ima i ranjenih osoba. Provjerom na mjestu događaja potvrđeni su navodi dojave te je utvrđeno da su ubijene tri osobe i to muškarac, rođ.1966., ženska osoba rođ. 1946 i žensko dijete rod. 1995. god. dok je jedan muškarac rođ. 1989. god. teško ranjen prevezen u Opću bolnicu u Koprivnici. Nažalost, 19-godišnji je mladić tijekom nedjelje podlegao ozljedama.
Počinitelj ovog djela je muškarac rod. 1959. god. koji je neko vrijeme nakon ubojstva bio u bijegu, ta nakon  intenzivnih mjera traganja djelatnika Policijske uprave i specijalne jedinice MUP-a pronađen je i uhićen u 1,40 sati u nedjelju.
Očevid na mjestu tragičnog događaja koji je potresao Križevce vodio je istražni sudac županijskog suda u Koprivnici, uz stručnu pomoć policijskih službenika PU i MUP-a te u nazočnosti županijskog državnog odvjetnika.
Kako je izvijestio Jutarnji list, Stjepan Rošker je pod utjecajem alkohola kad je u subotu na večer ubio svoga bratića Sinišu Roškera (43), njegovu majku Đurđicu (63) i 14-godišnju kćerku Jasminu. S tri hica u trbuh teško je ranio dečka starije Stjepanove kćerke, 19-godišnjeg Tihomira Matoića, koji je noćas preminuo u bolnici.

Brutalni je ubojica nakon marsakra pobjegao, a policijske snage zatekle su ga s puškom u  selu Đurđicu kraj Križevaca. Policija je potvrdila kako se predao bez borbe, a prema novinskim izvješćima, motiv za strašan zločin bilo je neriješeno pitanje granice u vinogradu.