Radit će u struci

Kristina Benko-Markovica podnijela ostavku na mjesto đurđevačke dogradonačelnice

16:30h
0
Kristina Benko Markovica i Željko Lacković // Foto: Kristina Kos

Sve što se događa, planirano je i ciljano i ne odlazim ni zbog kakvih svađa i nesuglasica – izvijestila nas je K. Benko Markovica.

Nakon cijele balade o izboru novog ravnatelja odnosno ravnateljice u đurđevačkoj osnovnoj školi Grgura Karlovčana, za koji je na kraju jedini kandidat bila dosadašnja zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica, ona napokon i odlazi u tu školu.

Dala je ostavku na funkciju zamjenice gradonačelnika koju nije obavljala profesionalno, nego volonterski, kao jedina zamjenica, što je tipično za manje gradove. To je učinila kako bi mogla raditi u struci, u školi kojoj je osnivač Grad, a kako ne bi bilo sukoba interesa.

Međutim, ono što je iznenađenje, činjenica je da uskoro bivša dogradonačelnica ne odlazi na mjesto ravnateljice škole, za koje se ljetos kandidirala. Naime, za zadnjeg natječaja nisu okupljena vijeća roditelja i učitelja, zbog čega nije bilo dovoljno glasova za izglasati (ne)izbor kandidatkinje.

– U đurđevačku školu dolazim na mjesto učiteljice glazbene kulture, putem regularnog natječaja. Profesionalno sam i dosad radila u osnovnoj školi u Kloštru Podravskom, ali sam paralelno mogla obnašati dužnost dogradonačelnice, jer je školi osnivač bila Županija. Ipak, moj dugogodišnji plan bio je pronaći posao u Đurđevcu, mjestu u kojem živim, iz praktičnih, a sad i zdravstvenih razloga – objasnila nam je K. Benko Markovica s pomalo tajnovitom posljednjom informacijom.

Što se tiče ispražnjene pozicije u Gradu, gradonačelnik Željko Lacković zasad ostaje bez zamjenika, jer negdje u svibnju predstoje lokalni izbori pa će se ionako, prema riječima dosadašnje dogradonačelnice, dogoditi velike pretumbacije u gradskoj upravi.

– Da idem na mjesto ravnateljice, opet bi se sve događalo isto kao i sada. Sve što se događa, planirano je i ciljano, i ne odlazim ni zbog kakvih svađa i nesuglasica te na temelju pozitivne odluke Odbora – izvijestila nas je K. Benko Markovica.

Po pitanju mjesta ravnatelja u školu u koju dogradonačelnica odlazi, ta je pozicija još uvijek u funkciji vršitelja dužnosti, kako mora proći određeni zakonski rok da bi se ponovno raspisao natječaj.

– Kad natječaj bude ponovno raspisan, opet ćemo sjesti i sve se dogovoriti. Ako se ne kandidiram baš odmah iz privatnih razloga, svakako to mislim učiniti u nekoj daljoj budućnosti, bilo to za pet ili deset godina. U svakom slučaju, plan mi je i nadalje djelovati u mjestu u kojem živim – zaključila je sada već bivša zamjenica đurđevačkog gradonačelnika.

čitam...