FESTIVAL SNAGE

Kristina Horvat potvrdila status najjače powerlifterice i osvojila zlato na 3. Pitomača openu u dizanju utega

Laura Fičko osvojila je prvo mjesto u kadetskoj konkurenciji, dok je Laura Botković bila najbolja među juniorkama. Junior Dario Zelembrz proslavio je zlato, a kadet Patrik Štefanović natjecanje okončao kao četvrti.

10:52h
0
Foto: pitomaca.hr

U Centru za kulturu “Drago Britvić” u Pitomači proteklog se vikenda u organizaciji pitomačkog Powerlifting kluba Maksimum te u suradnji s Hrvatskim powerlifting savezom održao 3. Pitomača open u powerliftingu i bench pressu.

U dva se dana natjecao se ukupno 91 natjecatelj. Sve prisutne pozdravio je načelnik općine Željko Grgačić, a natjecateljima zaželio puno sreće i dobrih rezultata.

Natjecatelji pitomačkog Maksimuma i Powerlifting kluba Virovitica postigli su odlične rezultate, a među njima se najviše istaknula Kristina Horvat koja je potvrdila status najjače powerlifterice. Kristina, članica virovitičkog kluba, podigla je squat 157,5 kilograma, bench 108 kilograma, deadlift 177,5 kilograma i osvojila prvo mjesto u kategoriji do 76 kilograma te prvo mjesto u apsolutnom poretku svih žena.

Od predstavnica iz Pitomače, u poretku powerliftinga za žene do 63 kilograma, Lana Fičko osvojila je prvo mjesto u kadetskoj konkurenciji, dok je Laura Botković ugrabila najviše postolje u juniorskoj konkurenciji do 84 kilograma. Pitomački snagatori Patrik Štefanović i Dario Zelembrz natjecali su se u konkurenciji do 93 kilograma. Patrik je među kadetima bio četvrti, a Dario prvi među juniorima i drugi u apsolutnom poretku juniora.

Foto: pitomaca.hr