IRIM

Križevačka knjižnica dobila šest robotičkih setova, roditelji i djeca mogu ih isprobati

Riječ je o STEM edukacijskim "uradi sam" kompletima koji služe kao dodaci za micro:bit.

14:24h
0
Foto: Gradska knjižnica Franjo Marković Križevci

Gradska knjižnica Franjo Marković Križevci dio je projekta Digitalni građanin koji provodi Institut za razvoj i inovativnost mladih i koji im je donirao tri robotička seta za knjižnicu i tri za bibliobus.


Riječ je o STEM edukacijskim “uradi sam” kompletima koji služe kao dodaci za micro:bit. Vrijednost jednog seta je 783,24 kn. Prije tri dana IRIM-ovi edukatori posjetili su križevačku knjižnice kako bi knjižničare upoznali s opremom i aktivnostima projekta. Također, set Micro:Maqueen robot za Micro:bit, uz ostalu opremu i priručnike, moći će se slobodno posuditi u knjižnici i bibliobusu.

– Pozivamo djecu i njihove roditelje da se informiraju o posudbi setova i uče jednostavnom programiranju, igraju se i zabavljaju – poručuju.

IRIM priprema i novu stranicu koja sadrži niz online tečajeva iz raznih tehnologija robotike koje će djeca moći samostalno raditi kod kuće ili na računalu u knjižnici. Polaznici će na kraju tečajeva dobiti bedževe i certifikate, a dijelit će se i nagrade koje će stizati na vašu kućnu adresu.

Foto: Gradska knjižnica Franjo Marković Križevci
Foto: Gradska knjižnica Franjo Marković Križevci

čitam...