Križevačka oporba traži izvanrednu sjednicu o Pučkom otvorenom učilištu

10:50h
0
Oporbeni vijećnici Željko Picig i Roko Bašić // Foto: Arhiva

Ujedinjena križevačka oporba zastupljena u Gradskom vijeću, koju čini desetero vijećnika iz šest političkih opcija, zatražila je sazivanje tematske sjednice o Pučkom otvorenom učilištu Križevci.

Zahtjev su predali u gradsku upravu, a predsjednik Gradskog vijeća treba sjednicu sazvati u roku od 15 dana. U obrazloženju navode da sjednicu traže jer gradska vlast razmišlja o smanjenju broja djelatnika u Pučkom učilištu, zbog njezinog lošeg financijskog poslovanja te loše situacije u gradskoj blagajni. To bi značilo ubrzano gašenje te javne ustanove za obrazovanje i kulturu, čiji je osnivač Grad Križevci.

Oporbenjaci očekuju da svoje o toj temi kaže gradonačelnik Branko Hrg, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Melita Habdija i predsjednik Upravnog vijeća te ustanove Željko Jurković. Predlažu i da se na tematsku sjednicu Gradskog vijeća pozovu i svi zaposlenici te članovi Upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta Križevci, kako bi se čula i njihova razmišljanja o toj problematici te da bi se došlo do najkvalitetnijeg rješenja za tu ustanovu.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr 

čitam...