GENERACIJA NOW

Križevačka osnovna škola dio vrijednog projekta kojim će se razvijati dječja kreativnost

Svi sudionici dobit će donaciju IoT edukacijske opreme, novčana sredstva za kupnju dodatne opreme, edukaciju mentora te stručnu mentorsku podršku.

10:43h
0
OŠ Vladimira Nazora // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Osnovna škola Vladimira Nazora iz Križevaca uvrštena je među 110 ustanova projekta naziva Generacija NOW koji provodi Institut za razvoj i inovativnost mladih u suradnji s Hrvatskim Telekomom.

Cilj projekta predstavljenog početkom lipnja je povezati postojeća i nova znanja pri korištenju Internet of Things tehnologije, razvijati kreativnost, inovativnost i stvoriti priliku da djeca realiziraju IoT projekte od koncepta do gotovog modela te međusobno uče jedni od drugih i stječu samopouzdanje korištenjem modernih tehnologija.

Natječaj je bio otvoreno do 21. lipnja. Svi sudionici dobit će donaciju IoT edukacijske opreme, novčana sredstva za kupnju dodatne opreme, edukaciju mentora te stručnu mentorsku podršku. Donacijski natječaj rezultirat će novim STEM kurikulumom za izvannastavne aktivnosti koji će biti dostupan svim školama i obrazovnim ustanovama. Aktivnosti projekta kreću sredinom rujna. U križevačkoj školi za provedbu je zadužen učitelj Tomica Turković.