početna konferencija

Križevačka Osnovna škola Vladimir Nazor dobit će LED rasvjetu, solarne panele za grijanje vode, a režije će se smanjiti za 50 posto, ravnatelj Brkić: Učenici će imati bolje uvjete

16:00h
0
OŠ Vladimira Nazora // Foto: Matija Gudlin
Osnovna škola Vladimir Nazor u Križevcima // Foto: Matija Gudlin

U Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Križevcima održana je početna koferencija projekta koja se odnosi na energetsku obnovu zgrade škole.

Projekt obuhvaća energetsku obnovu stare i nove zgrade, postavljanje LED rasvjete i solarnih panela za grijanje tople vode.

– Konkretnije, u staroj zgradi, zaštićenoj jezgri ići će izolacija iznutra. Nova zgrada škola će dobiti novu fasadu. Nakon te obnove prijeći ćemo iz D u B energetski razred. Također, za 50 posto će nam se sigurno smanjiti izdvajanje novaca za režije – ističe Igor Brkić, ravnatelj škole.

Primjera radi, u prošloj je godini za struju potrošeno oko 80.000 kuna, dok se za plin godišnje izdvajalo oko 150.000 do 200.000 kuna.

Igor Brkić, ravnatelj Osnovne škole Vladimira Nazora Križevci // Foto: Matija Gudlin
Igor Brkić, ravnatelj Osnovne škole Vladimira Nazora Križevci // Foto: Matija Gudlin

– No, moramo reći da je ipak najvažnije od svega da će učenici imati bolje uvjete u školi, kao i djelatnici. Inače, stariji dio škole je iz 1925. godine, a noviji dio iz 1985. godine. I tada je bila zadnji put i obnova – kaže ravnatelj.

Radovi bi trebali početi u ljeto, no to opet ovisi postupku javne nabave. Ako sve bude po planu, do jeseni i nove školske godine, škola bi svakako trebala zasjati u novom ruhu.

Spomenimo i to da su projekt pripremili osnovna škola, gradski Energetski ured i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Vrijednost je oko 10 milijuna, dok dodijeljena bespovratna sredstva iznose oko 5,1 milijun, a ostatak će troškova ‘pokriti’ gradska vlast.

OŠ Vladimira Nazora // Foto: Matija Gudlin
Smanjit će se režije za oko 50 posto // Foto: Matija Gudlin

 

čitam...