godina čitanja

Križevačka Osnovna škola Vladimir Nazor provodi Mjesečni čitateljski izazov

Voditeljice jednogodišnjeg čitateljskog projekta su učiteljica Selina Golec-Petrović i knjižničarka Andrea Katanović Babić.

14:37h
0
n
Foto: OŠ Vladimir Nazor Križevci

U križevačkoj OŠ Vladimir Nazor provodi se natjecanje Mjesečni čitateljski izazov. Kako je 2021. godina proglašena Godinom čitanja, svaki mjesec učenicima njihovi nastavnici zadaju tri naslova određene tematike. Tako su u veljači čitali ljubavne romane, dok će u ožujku čitati romane domaćih autora.

– Nakon što pročitaju sva tri djela, učenici rješavaju online kviz. U prvom mjesečnom izazovu, koji je bio namijenjen učenicima viših razreda, sudjelovalo je 20-ak učenika. Čitali su romane Ivana Kušana Ljubav ili smrt, Zlatka Krilića Veliki zavodnik na prvom sudaru i Mire Gavrana Zaljubljen do ušiju. Na kraju je 12 učenika uspješno riješilo kviz, a među njima i učenica iz nižih razreda Nika Bermanec – kažu iz škole.

Troje najuspješnijih nagrađeni su slušalicama s mikrofonom, baterijskim punjačem za mobitel i pernicom s priborom dok su svi koji su sudjelovali dobili diplome i utješne nagrade.

Prvo mjesto osvojio je Luka Bogdanović, drugo Emma Berend, a treće Ema Škrlec. Učenici koji su uspješno sudjelovali u natjecanju: Laura Berend, Nika Bermanec, Eva Bojko, Sara Gegač, Franko Janeš, Gabi Kovač, Mihael Nikolić, Ivona Škomac i Patrik Žiher.

U idućem čitateljskom izazovu učenici 4., 5. i 6. razreda čitat će Izum profesora Leopolda, Uzbunu na zelenom vrhu i Zabranjena vrata. Učenici 7. i 8. razreda Pravdu, Kad pobijedi ljubav i Balkansku mafiju.

Voditeljice ovog jednogodišnjeg čitateljskog projekta su učiteljica Selina Golec-Petrović i knjižničarka Andrea Katanović Babić.

Povodom obilježavanja Godine čitanja, u školskoj knjižnici provest će se i mnoge druge aktivnosti za poticanje čitanja.