KORONAVIRUS NE STAJE

Križevački Centar za socijalnu skrb idućih deset dana funkcionirat će kao prijemni ured

Od ukupno 18 zaposlenih, četiri osobe su pozitivne, dok ih je 12 poslano kući u samoizolaciju.

14:51h
0
today s world an empty doctor s waiting room practising social distancing with chairs spaced far t lLwXdm
Ilustracija // Foto: twenty20.com

Koronavirus desetkuje na sve strane. Među onima koji otežano i pod posebnim uvjetima funkcioniraju zbog nedostatka ljudstva od ovog je tjedna i križevački Centar za socijalnu skrb. Zamjenica ravnateljice Vera Kozarić Kalauz potvrdila nam je kako je u njenoj radnoj zajednici danas bilo na raspolaganju tek dvoje ljudi.

– Od ukupno 18 zaposlenih, četiri osobe su pozitivne, dok ih je 12 poslano kući u samoizolaciju. Svi smo nosili maske i rukavice, držali se preporuka, ali u svakodnevnom kontaktu s korisnicima, virus nas nije zaobišao – objasnila je zamjenica ravnateljice koja se ovog tjedna vratila na posao nakon bolovanja i odrađuje zajedno s kolegicom, socijalnom radnicom, samo najosnovniji dio poslova. Centar za socijalno Križevci idućih desetak dana funkcionirat će kao prijemni ured.

– Moramo funkcionirati, a to ćemo u idućih deset dana učiniti tako da ćemo, u hitnim situacijama koje ćemo morati rješavati poput primjerice smještanja bolesnih osoba na skrb, angažirati djelatnike policije ili domove zdravlja ako zatreba. Ostalo za sada nećemo moći odrađivati, dok se kolegice ne vrate iz samoizolacije – poručila je Vera Kozarić Kalauz te zamolila korisnike za razumijevanje i strpljenje.