Polovica mandata

Križevački gradonačelnik Hrg prezentirao rezultate svog rada

16:49h
0
Dogradonačelnik Križevaca Tomislav Katanović i gradonačelnik Branko Hrg // Foto: Krizevci.hr
Dogradonačelnik Križevaca Tomislav Katanović i gradonačelnik Branko Hrg // Foto: Krizevci.hr

Transparentan rad gradske uprave, uključenje građana u izradu proračuna, poboljšanje kvalitete usluga koje Grad nudi i njihova bolja dostupnost glavni su ‘aduti’ poslovanja Branka Hrga

Križevački gradonačelnik Branko Hrg u petak je sugrađanima prezentirao što je sve napravio u prvoj polovici svog mandata.

– U posljednje dvije godine napravljen je veliki iskorak u transparentnosti rada gradske uprave, građanima smo po prvi put predstavili Proračun u malom, a ove godine idemo i korak dalje te ćemo ih uključiti u postupak izrade proračuna za 2016. godinu – najavio je Hrg.

Istaknuo je kako je, zahvaljujući sredstvima iz EU fondova, ove godine proračun bio veći nego ikada. Najavio je i da će u proračunu za sljedeću godinu biti puno sredstava iz sličnih izvora.

– Iz EU fondova dobili smo oko 50 milijuna kuna unazad nekoliko godina. Samo ove godine, u Križevcima smo imali investicije vrijedne oko 42 milijuna kuna – istaknuo je Hrg.

Zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović podsjetio je da su u Gradu povećali dostupnost svojih usluga i napravili značajan korak na poboljšanju učinkovitosti.

– E-usluge kao što su sustav 48, Geoportal i mogućnost elektroničke provjere statusa predmeta koji su predani u upravu, samo su neki od primjera modernizacije poslovanja Grada koji ima čak i posebnu internetsku stranicu za proračun – istaknuo je Katanović.

Kapetanović je također napomenuo da su Križevci jedan od deset gradova u Hrvatskoj koji su ušli u program participativnog budžetiranja. To znači da građani sudjeluju u donošenju odluka o dijelu proračunskih investicija i prioriteta.

Obnova bivše Sinagoge i njezino pretvaranje u Turističko-informativni centar, nova zgrada Gradske knjižnice, obnovljeni kilometri gradskih ulica i prigradskih cesta, završena Poduzetnička zona Gornji Čret, početak radova na Tehnološkom parku i razvojnom centru, četiri kilometara biciklističkih staza i obnovljeni sakralni objekti samo su neki od projekata koje su u Križevcima realizirali u zadnje dvije godine

Uz podršku Grada otvoren je i novi dječki vrtić i dom za starije i nemoćne, a sve prema Strategiji razvoja grada Križevaca.

čitam...
Loading...