I JA ODVAJAM

Križevački osnovnoškolci posjetili Lonjsko polje i Čigoč kao nagradu za pobjedu u natjecanju

Učenici su imali pregršt aktivnosti poput kratkog predavanja o rodama ili promatranja roda dalekozorom.

11:53h
0
Foto: Grad Križevci

Učenici šestog razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci jučer su posjetili Lonjsko polje te Čigoč selo roda u sklopu projekta I ja odvajam! čiji korisnik je Grad Križevci.


Učenici su izlet osvojili kao nagradu za pobjedu u natjecanju u izradi stvari od prethodno sakupljenog otpada. Natjecanje je održano u križevačkim osnovnim školama te u školi u Svetom Ivanu Žabnu u izradi kreativnih stvari od prethodno sakupljenog otpada.

Prilikom posjete učenici su imali pregršt aktivnosti poput kratkog predavanja o rodama, promatranja roda dalekozorom, obilaska sela i brojenje gnijezda, razgledavanja okućnica pod vodstvom stručnog edukatora, edukativne igre Rodina pustolovina. Nakon upoznavanja europskog sela roda, učenici su posjetili i retenciju Lonjskog polja u selu Mužilovčici te samo polje.

Projekt „ ja odvajam! je projekt kojim se provode izobrazno-informativne aktivnosti radi osvješćivanja građana grada Križevaca i općine Sveti Ivan Žabno o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom. Naglasak projekta je na sprječavanju nastanka otpada, pravilnom odvajanju otpada u kućanstvima, kućnom kompostiranju i ponovnoj upotrebi predmeta, a sve u cilju smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište Ivančino brdo u Križevcima.

Vrijednost projekta je 547.346,72 kune, a 84,9 posto, odnosno 465.244,71 kuna sufinancirano je iz Kohezijskog fonda.

čitam...