Uoči sjednice Gradskog vijeća

Križevački proračun za iduću godinu veći od 125 milijuna kuna, planiraju se brojna ulaganja u infrastrukturu

Osim urbane infrastrukture, planira se uložiti u obnovu crkava i vatrogasnih domova, primjerice, 6.000.000 kuna je izdvojeno za DVD Carevdar.

11:00h
0
Foto: krizevci.hr

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca, koja će biti održana u utorak, vijećnici će glasati o proračun za 2020. godinu, koji će iznositi 125.901.690 kuna, za 2021. godinu 112.583.300 kuna te za 2022. godinu 113.453.050 kuna.

Uoči sjednice u petak je održana konferencija za medije na kojoj se predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović osvrnuo na 20. sjednicu Gradskog vijeća koja sadrži 21. točku, a pretežno se tiče infrastrukture u gradu.

Spomenuo je pet aktivnih gradilišta – izradu atletske staze, u kojoj bi prva faza trebala biti gotova do kraja ove godine dok nastavak slijedi u 2020., za rekonstrukcije ulica M. Kiepacha i A. Šenoe očekuje se završetak radova po završetku 2019. godine, dok se također dotaknuo i parka Franje Tuđmana i spomenika braniteljima te energetske učinkovitosti na dječjem vrtiću Križevci.

Osim urbane infrastrukture, planira se uložiti u obnovu crkava i vatrogasnih domova, primjerice, 6.000.000 kuna je izdvojeno za DVD Carevdar.

Gradonačelnik Mario Rajn osvrnuo se na sakralne objekte, ali i na infrastrukturu i dokumentaciju koja se kroz ovu godinu pripremala kako bi sljedeće godine gradnja bila aktivna, nadovezavši se time na spoj budućeg nadvožnjaka i samu transformaciju južnog dijela grada. Uz rekonstrukciju južnog dijela grada, spomenuo je i proširenje aktualnog skate parka.

Podsjetio je da Grad Križevci od ove godine stipendira studente deficitarnih zanimanja, a također je spomenuo i STEM praktikume, odnosno jedno od sufinanciranih stavki kojima će Grad pomoći sljedeće godine kako bi se podrška usmjerila prema nastavnoj aktivnosti.

čitam...
Loading...