RASPISAN JAVNI POZIV

Križevački ugostitelji oslobođeni su plaćanja poreza na terase, no moraju podnijeti zahtjev za njihovim korištenjem

I dalje ćemo osluškivati potrebe i formirati nove mjere kako bi se našim gospodarstvenicima i poduzetnicima pomoglo sve dok nam se svima život ne dovede u normalu, istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn

10:50h
0
Križevačka špica
Foto: Mario Kos

U svrhu postavljanja pokretnih naprava, odnosno ljetnih terasa i kioska na području Grada Križevaca za 2021. godinu, objavljen je javni poziv za prikupljanje zahtjeva za dodjelu na privremeno korištenje javnih površina.


S obzirom na situaciju koja je pandemija koronavirusa pogodila gospodarstvo, Grad Križevci odlučio je sve korisnike javnih površina osloboditi obveze plaćanja poreza za postavu terasa za 2021. godinu.

No, unatoč oslobođenju obveze plaćanja poreza, ugostitelji moraju podnijeti zahtjev za korištenje javne površine sukladno Odluci o komunalnom redu.

Također, iz Grada apeliraju na ugostitelje i građane da se pridržavaju mjera koje donosi Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a sve kako bi spriječili širenje bolesti COVID-19.

Ponude mogu dostaviti pravne i fizičke osobe, a rok za dostavu ponuda je 06. travnja 2021.

– Nastavljamo dalje pomagati našim ugostiteljima koji nisu mogli raditi zbog Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Cijelo ovo vrijeme Grad Križevci kontinuirano pomaže pa je tako samo prošle godine pružena pomoć u iznosu od milijun kuna gospodarstvenicima i poduzetnicima. I dalje ćemo osluškivati potrebe i formirati nove mjere kako bi se našim gospodarstvenicima i poduzetnicima pomoglo sve dok nam se svima život ne dovede u normalu, istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn.

Više možete vidjeti u javnom pozivu objavljenom na www.krizevci.hr.

čitam...