TUMAČENJE

Križevački vijećnici podržali prijedlog nakon potpisa ugovora gradskoga vodstva i tvrtke Chengiz

Riječ je o donošenju Vjerodostojnog tumačenja odredbe članka 6. Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja gospodarske zone Gornji Čret.

09:15h
0
Ilustracija // Foto: krizevci.hr

Jednu točku dnevnoga reda imala je jučer održana 29. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca. Riječ je o donošenju Vjerodostojnog tumačenja odredbe članka 6. Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja gospodarske zone Gornji Čret.

Pročelnica Upravnog odjela za pravne i opće poslove Sandra Vuketić objasnila je kako su Grad Križevci i tvrtka Chengiz 14. kolovoza sklopili Ugovor o zakupu građevinskog zemljišta gospodarske zone Gornji Čret na temelju kojega je tvrtka Chengiz dobila pravo korištenja nekretnina.

Ista je tvrtka angažirala projektantsku tvrtku Jurcon d.o.o. koja je imala dvojbe oko tumačenja prostornog plana Gospodarske zone Gornji Čret, ponajviše vezane oko članka 6.

– Člankom 6. regulira se što je dozvoljeno graditi i raditi u zoni I, to je proizvodno poslovna namjena, a čestice koje je tvrtka Chengiz uzela u zakup obuhvaćene su zonom I. Oni su u dvojbi na koji način primjenjivati odredbu članka 6., posebice što se tiče termina da je dozvoljeno graditi i raditi poslovne djelatnosti uslužne namjene. Taj termin, uslužna djelatnost, dosta je širok i oni su u dvojbi mogu li se usluge smještaja voditi pod terminom poslovne djelatnosti uslužne namjene – pojasnila je S. Vuketić.

Uzevši u obzir da tvorac odredbe ima ovlast u slučaju pravne nesigurnosti dati tumačenje iste, pročelnica je predložila da termin poslovne djelatnosti uslužne namjene obuhvaća i usluge smještaja. Križevačke vijećnice i vijećnice prijedlog su, putem online konferencije, jednoglasno podržali.

Foto: Grad Križevci

čitam...