KAKO MISLI JURE JEDNOG MALOG JURE

Križevačkim mališanima u Knjižnicu stiže zabavna predstava

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti na informativno-posudbenom pultu knjižnice.

10:31h
0
Ilustracija // Foto: djurdjevac.hr

Stand-up komedija za djecu Kako misli jure jednog malog Jure održat će se u utorak, 2. travnja, u 18 sati, u multimedijskoj dvorani križevačke Gradske knjižnice Franje Markovića.

Ovaj veseli spoj književnog susreta i predstave nastao je s idejom upoznavanja djece s poezijom na njima blizak i prihvatljiv način. Naziva se prema istoimenoj zbirci poezije za djecu Nikoline Manojlović Vračar, u kojoj je okupljeno pedesetak pjesama te nešto veći broj ilustracija. Zbirka je izašla iz tiska u listopadu 2012, u nakladi Mala zvona. Ovaj je projekt prepoznalo Ministarstvo kulture, dodijelivši autorici potporu za književno stvaralaštvo. Zbirka se po izlasku iz tiska našla na Listi dobrih knjiga za djecu 2012, Hrvatskog knjižničarskog saveza.

Kako je zbirka pisana u prvom licu, tj. iz usta petogodišnjeg Jure, autorica bez imalo zadrške podjetinjuje poistovjećujući se s Jurom. Kotura se na prastarom triciklu, pjeva, svira, pronalazi prijatelje u publici ili se igra s njima. Predstavu odlikuje puno topline i životnosti uz pokoji rekvizit i minimalo scenografije. Prilagođena je izvedbi u manjim prostorima, učionicama, malim dvoranama.

Predstava za djecu od tri do 10 godina traje 30 minuta. Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti na informativno-posudbenom pultu knjižnice.

Foto: Gradska knjižnica Franjo Marković Križevci

čitam...
Loading...