POLJOPRIVREDA I STOČARSTVO

Križevačko Visoko gospodarsko učilište ugostilo stručni skup Hrvatske mljekarske udruge

Prema riječima župana Darka Korena, nastavit će se suradnja s učilištem, pri čemu je dodao kako je županija u vrhu proizvodnje mlijeka te da su opstali najuporniji, najsposobniji i najkvalitetniji.

08:27h
0
Ilustracija // Kruh i mlijeko od danas još skuplji
Ilustracija // Foto: Arhiva

Stručni skup Hrvatske mljekarske udruge održan je jučer pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije u Križevcima, u organizaciji Visokog gospodarskog učilišta i spomenute udruge.

Predsjednica Udruge Vera Volarić kazala je kako su Križevci srce hrvatske poljoprivrede i poljoprivrednog obrazovanja, struke i znanosti te začetnik hrvatskog stočarstva, dok je dekanica učilišta Marijana Ivanek Martinčić naglasila kako ono ima najdužu tradiciju u Hrvatskoj. Prema riječima župana Darka Korena, nastavit će se suradnja s učilištem, pri čemu je dodao kako je županija u vrhu proizvodnje mlijeka te da su opstali najuporniji, najsposobniji i najkvalitetniji.

Uz župana, prisustvovali su saborski zastupnik i izaslanik predsjednice Branko Hrg, koji je rekao kako je želja da se tema poljoprivrede i stočarstva u budućnosti češće pokreće, te pomoćnik ministrice Ministarstva poljoprivrede Zdravko Barać.

čitam...
Loading...