remek-djelo

Križevčani danas besplatno mogu pogledati fantastičan film koji je dobio 32 međunarodne nagrade

Redatelj Rajnesh Domalpalli križevačkoj publici pripremio je pismo koje će biti pročitano prije projekcije.

09:01h
0
Ustupila Udruga P.O.I.N.T.

Vanaja je naziv indijskog filma koji će danas, od 19 sati, biti prikazan u učionici Pučkog otvorenog učilišta u sklopu filmskog ciklusa Future Huba Križevci.

Iz Udruge P.O.I.N.T. ističu kako je riječ o filmu iz 2006. godine, prikazanom na stotinjak međunarodnih filmskih festivala, na kojima je osvojio 32 nagrade. Donosi priču o 14-godišnjoj djevojčici iz siromašne obitelji koja radi u kući lokalnih bogataša i nada se da će postati plesačica.

– Radi se o remek-djelu suvremenog filma, s nevjerojatno uvjerljivom glumom te scenarijem i režijom koji, mnogo bolje od bilo kakvog putopisa ili kratkotrajnog posjeta Indiji, omogućuju upoznavanje s raznim slojevima tamošnje kulture i života. Vanaja je istovremeno individualna priča o uzdizanju ličnosti u sukobu s okolnostima, univerzalna priča o sukobu duha i umjetnosti s ograničenjima društva, kao i izraz borbe za žensko oslobođenje – rekao je voditelj ciklusa filmskih radionica na Future Hubu Petar Pavlović.

Pavlović je u pripremi za projekciju razgovarao s redateljem Rajneshom Domalpallijem, koji mu je otkrio kako Vanaja nikada nije prikazana u Indiji. Inače, Domalpalli je križevačkoj publici pripremio pismo koje će biti pročitano prije projekcije.