shake is back

Križevčani Noć kazališta proveli uz Shakespearove sonete praćene plesom

11:19h
0
Shake is back // Foto: krizevci.hr

Križevački program Shake is back osmišljen je u čast obilježavanja 400. godina od smrti jednog od najpoznatijih pisaca u povijesti književnosti čija su djela prevedena na gotovo sve jezike svijeta.

Osma po redu Noć kazališta u subotu je u Velikoj dvorani Hrvatskog doma otvorila svoja vrata svim zaljubljenicima u život i djelo Williama Shakespearea upriličenjem njegovih soneta praćenih prigodnim plesnim koracima vremena u kojem je živio.

Za plesni dio večeri pobrinuli su se članovi Plesnog studija Pučkog otvorenog učilišta Križevci, a sonete iz piščevog bogatog stvaralaštva, po vlastitom izboru, recitirali su polaznici Dramskog studija navedenog učilišta.

Ova jednodnevna manifestacija, posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima, datira iz 2009. godine sa svrhom širenja profesionalnog i amaterskog rada te istovremenim promicanjem kulture što nam odaje i sam slogan ovogodišnje Noći kazališta – Kraljestvo za kulturu.

Križevački program Shake is back osmišljen je u čast obilježavanja 400. godina od smrti jednog od najpoznatijih pisaca u povijesti književnosti čija su djela prevedena na gotovo sve jezike svijeta. Nimalo lak zadatak sjajno su odradili članovi Plesnog i Dramskog studija, a publika je imala priliku čuti neke od najljepših svjetskih soneta.

Uz mnogobrojnu publiku, manifestaciju je podržao i zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi.