Križevčani od jučer imaju klizalište, pitali smo hoće li im se pridružiti Koprivnica i Đurđevac

Zbog novih epidemioloških mjera koje je Vlada RH donijela, a s ciljem suzbijanja epidemije virusa Covid-19, Grad Koprivnica neće organizirati klizalište.

08:00h
0
Foto: Ivan Brkić

U Križevcima je jučer u rad pušteno klizalište, koje će raditi prema aktualnim epidemiološkim mjerama, što znači da na klizalištu može biti maksimalno 25 osoba.


Kako su nas brojni roditelji pitali hoće li i Koprivnica ove godine imati klizalište, što je radost njihovim mališanima koji su već navikli na ovu zimsku poslasticu, pitali smo u Gradu kakva je situacija.

– Zbog novih epidemioloških mjera koje je Vlada RH donijela, a s ciljem suzbijanja epidemije virusa Covid-19, Grad Koprivnica neće organizirati klizalište. U odluci stoji kako je zabranjeno održavanje svih javnih događaja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba.

Prije donošenje same odluke, vezano na navedeno, zatraženo je mišljenje Županijskog i Gradskog stožera civilne zaštite te je donesena preporuka da se klizalište ne postavlja. Također, odrađene su konzultacije s brojnim gradovima te je donesen zajednički zaključak da se klizališta ne postavljaju. Želimo istaknuti kako je nekim od gradova koji su postavili klizalište isto zatvoreno te im je izrečena novčana kazna. Smatramo kako prije svega u ovoj neizvjesnoj situaciji treba voditi brigu o zdravlju i sigurnosti naših građana, osobito djece i starijih te sukladno tome Grad Koprivnica provodi sve svoje aktivnosti – kazuju iz grada.

Dodaju da u slučaju poboljšanja epidemiološke situacije navedena odluka će se ponovno razmotriti.

U Đurđevcu pak kažu da su spremni za postavljanje klizališta, ugovori su na čekanju, a javna je nabava provedena.

– Ukoliko od stožera dobijemo pozitivan odgovor, mi ćemo klizalište svakako postaviti, samo čekamo rješenje – kazuju iz grada Đurđevca.

Spomenimo da je jučer otvoreno i klizalište u susjednom Varaždinu, u kojem epidemiološka situacija nije sjajna.

– Situacija u Varaždinu nije dobra, no mislimo da život u gradu ne smije stati – kažu organizatori.

– Ovogodišnji Advent u Varaždinu će se održati od 27. studenog do 6. siječnja, no u znatno drugačijem izdanju nego što smo navikli. Advent kakav je bio ranijih godina nismo u mogućnosti održati ove, ali odlučili smo uzeti srž i pripremiti građanima dio programa. To će uključivati uređenje grada, ugostiteljsku ponudu i mini klizalište koje će, ove godine iznimno, biti na Kapucinskom trgu, rekla je zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica, piše Varaždinski.hr

čitam...