Gradski muzej

Križevčani uživali u dvije izložbe u dva dana, predstavio se Saša Živković i mladi umjetnici

Umjetnik je svoje ranije radove stavio u kontekst cjelovitog projekta i povezao ih s nekim novim radovima u integriranu cjelinu.

08:05h
0
Foto: krizevci.hr

Dvije izložbe u dva dana mogli su pogledati križevčani u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja.


Jedna je otvorena u četvrtak, a radi se o samostalnoj izložbi križevačkog slikara i profesora Saše Živkovića pod nazivom „Mjesto gdje su sjene hladne“. Umjetnik je svoje ranije radove stavio u kontekst cjelovitog projekta i povezao ih s nekim novim radovima u integriranu cjelinu.

Izložba je otvorena do 25. srpnja u prostoru Likovne galerije Gradskog muzeja u Križevcima, a realizaciju izložbe financijski podupiru Ministarstvo kulture RH, Grad Križevci i Koprivničko-križevačka županija.

U petak je pak otvorena pop up izložba: juniori Križevačkog likovnog kruga „Križevačke vedute“ u atriju galerije. Naime, Križevački likovni krug proširio je svoje djelovanje od ove godine i na najmlađe. Njihova prva izložba održala se u sklopu Križevačkog likovnog ljeta, a mladi umjetnici prikazali su vizure Križevaca i okolice nastale na prethodno organiziranoj radionici u tehnici suhog pastela. Izložba je otvorena do danas u 13 sati.

Uz brojne posjetitelje, izložbama su prisustvovali i gradonačelnik Mario Rajn, pročelnik Sandro Novosel i druge osobe iz križevačkog javnog života.

čitam...