INFORMATIČKA OLIMPIJADA

Križevčanin Marin Meštrović pozvan na najznačajnije informatičko natjecanje srednjoškolaca u Hrvatskoj

Marinov mentor je profesor Milan Đurić.

11:05h
0
Foto: Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci

Učenik četvrtog razreda Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci Marin Meštrović pozvan je na 25. Hrvatsku informatičku olimpijadu, zahvaljujući šestom mjestu na državnom natjecanju iz informatike u kategoriji Algoritmi te petom mjestu na Hrvatskom otvorenom natjecanju iz informatike.


Hrvatska informatička olimpijada, koju organizira Hrvatski savez informatičara, najznačajnije je godišnje informatičko natjecanje učenika srednjih škola Republike Hrvatske, koje se odvija po uzoru i u skladu s pravilima svjetske i regionalnih informatičkih olimpijada. Na ovom natjecanju sudjelovat će od 25 do 30 učenika srednjih škola, najuspješnijih na nacionalnim natjecanjima provedenima u školskoj godini 2018./2019. Radi se o dva nacionalna natjecanja: Državnom natjecanju iz informatike (u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog saveza informatičara) te Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici (u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara).

Šest do deset najbolje plasiranih učenika na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi steći će pravo sudjelovanja na izbornim pripremama kroz koje će se odrediti članovi hrvatske informatičke reprezentacije srednjoškolaca koji će zastupati Hrvatsku na međunarodnim informatičkim natjecanjima u 2019. godini.

Marinov mentor je profesor Milan Đurić.

Foto: Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci

čitam...