varšava

Križevčanin Marko Palijan ušao u svjetsko finale automobilističkog natjecanja Gymkhana GRiD, u subotu veliko finale

U četvrtak su na redu kvalifikacije u klasi vozila na zadnji pogon, petak je dan za medije, a u subotu veliko finale.

11:29h
0
Foto: Marko Palijan
Foto: Marko Palijan

Marko Palijan “Croatian crusher” iz Križevaca, petu godinu za redom jedini je hrvatski predstavnik na svjetskom finalu automobilističkog natjecanja Gymkhana GRiD koje se ove godine održava u poljskoj Varšavi.

Svoje mjesto među najboljima na svijetu, petu godinu za redom, zaslužio je i Palijan sa svojim spotterom i mehaničarem Markom Šafarom iz Koprivnice, čiji automobil BMW E30 Schafar motorsport, Palijan vozi na finalom natjecanju.

U srijedu, u popodnevnim satima vozile su se kvalifikacije u Markovoj kategoriji (vozila na zadnji pogon), a od 35 vozača koji su svoje mjesto u samom finalnom natjecanju izborili na pretkvalifikacijskim utrkama diljem svijeta, samo najboljih 16 osiguralo je svoje mjesto u samoj završnici.

Marko Palijan je još jednom potvrdio svoju kvalitetu i plasirao se u samu završnicu svjetskog finala, petu godinu za redom, u top 16 najboljih vozača svijeta. Dva puta, Marko je osvojio četvrto mjesto.

U četvrtak su na redu kvalifikacije u klasi vozila na zadnji pogon, petak je dan za medije, a u subotu veliko finale.

Sve novosti iz Varšave kao i samu utrku, možete paratiti na profilima društvenih mreža, FB; Marko Palijan “Croatian Crusher” i instagramu; “croatiancrusher1”. Prijenos utrke uživo prenosit će se na fb stranici; Marko Palijan “Croatian Crusher”.

Foto: Marko Palijan
Foto: Marko Palijan

Gymkhana grid relativno je novo automobilističko natjecanje, prvi puta održano 2013. godine, no bez obzira na godine, globalna popularnost ovog natjecanje iz godine u godinu raste vrlo velikom brzinom. Kombinacija je to street race, drift, rally, auto slalom i ocjensko spretnosnih vožnji.

Odvija se na dvije indentične staze postavljene u ogledalo, dvoje natjecatelja utrkuju se istovremeno prvo na jednoj zatim na drugoj stazi (lijeva-desna), vozi se na vrijeme, sporiji ispada iz natjecanja dok pobjednik, onaj sa boljim ukupnim vremenom prolazi u sljedeći krug natjecanja.

Staza se sastoji od raznih elemenata, guma, bačvi, vešnašina, čamaca, aviona, automobila…a natjecatelji moraju oko prepreka izvoditi razne zadane elemente vožnje, od drifta do okreta od 360 i više stupnjeva. 

čitam...
Loading...