Križevčanin zbog prijevare kažnjen s godinu dana uvjetnog zatvora

12:55h
0
Ilustracija

Na Općinskom sudu u Koprivnici donesena je presuda protiv D. P. (47) iz Križevaca, koji je počinio kazneno djelo protiv imovine – prijevaru, kojom je TD Poljocentar d.o.o. oštetio za 61.707,87 kuna.

Naime, u vremenskom razdoblju od 8. travnja 2010. do 10. siječnja 2011. godine je okrivljenik u Križevcima, u cilju da se protupravno okoristi, usmeno dogovorio s direktorom TD Poljocentar d.o.o. da će obavljati uslužne radove servisa uredskih aparata, nabave uredskih aparata i rezervnih dijelova te da će mu se isplata vršiti na ruke.

Pri tome je neistinito predočio da će sve obveze izvršiti odmah po plaćanju s unaprijed stvorenom nakanom da to ne učini. Na taj je način za sebe, a na štetu TD Poljocentra d.o.o., prisvojio nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 61.707,87 kuna.

Iz toga mu je razloga izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine, no primjenjuje se uvjetna osuda, tako da se izrečena kazna zatvora neće izvršiti ukoliko okrivljenik u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Okrivljenik je dužan i u roku od jedne godine nadoknaditi štetu u iznosu od 61.707,87 kuna oštećenom TD Poljocentru d.o.o. iz Križevaca.