Veliki uspjeh

Križevčanka Magdalena Kranjčić osvojila prvo mjesto na međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika

U veliko finale plasiralo se 99 (0.5 posto) najboljih učenika raspoređenih u pet kategorija, ovisno o uzrastu.

13:13h
0
Foto: Škola stranih jezika NIKA

Na prestižnom međunarodnom  natjecanju iz engleskog jezika – HIPPO 2018. polaznica Škole za strane jezike NIKA Križevci, Magdalena Kranjčić (mentor Zoran Lončarić), osvojila je prvo mjesto.

U izlučnom krugu natjecanja natjecalo se 21.150 učenika osnovnih, srednjih i škola stranih jezika iz 27 zemalja, Albanije, Angole, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Kine, Hrvatske, Cipra, Grčke, Mađarske, Indije, Italije, Latvije, Makedonije, Mongolije, Crne Gore, Pakistana, Filipina, Rumunjske, Rusije, Srbije, Slovenije, Južne Afrike, Tajikistana, Turske, Ukrajine, Uzbekistana i Vijetnama.

U veliko finale plasiralo se 99 (0.5 posto) najboljih učenika raspoređenih u pet kategorija, ovisno o uzrastu. Hrvatska je u finalu imala 13 predstavnika, među kojima je bila i mlada Križevčanka Magdalena Kranjčić. Magdalena se natjecala u najbrojnijoj kategoriji HIPPO 1, u kojoj je bilo preko 8.500 prijavljenih učenika.

Foto: Škola stranih jezika NIKA

U Velikom finalu svi finalisti natjecali su se u višoj razini od one za koju su prijavljeni i bili su testirani kroz četiri vještine: čitanje s razumijevanjem, slušanje, pisanje i govorna produkcija.

Magdalena Kranjčić, uz međunarodnu svjedodžbu za A2 stupanj, dobila je i nagradu Sveučilišta Missouri, SAD. Magdalena  je time nastavila niz uspjeha polaznika NIKE.

Križevci su jedini grad iz Hrvatske koji imao finaliste na pet od šest finala ovog međunarodnog natjecanju, a škola NIKA jedna je od svega tri škole, a od njih oko 3.000 iz cijelog svijeta,  koja već peti put sudjeluje u velikom finalu.

čitam...